Zoeken
 


Amerikaanse troepen bezetten Haïti en annuleren humanitaire hulp uit Rusland

Laatste wijziging: maandag 25 januari 2010 om 13:49, 3774 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 25 januari 2010

Alle buitenlandse journalisten die in de internationale luchthaven van Port-au-Prince verblijven zullen het grondgebied van de vlieghaven moeten verlaten in verband met een eis van de verdedigingsautoriteiten van de Verenigde Staten die de luchthaven controleren, meldt Itar-Tass. Amerikaanse functionarissen hebben geen verklaring gegeven voor de reden voor de opdracht maar zeiden dat alle journalisten die in het kamp op het grondgebied van de luchthaven verbleven vóór 8 uur 21 januari moesten vertrekken.

In de tussentijd werden Russische reddingsteams geconfronteerd met ernstige problemen met de levering van humanitaire ladingen van Rusland naar Haïti. Een Il-76 vrachtvliegtuig was voor meer dan 24 uur niet in staat vanuit Venezuela naar Haïti te vliegen omdat de Amerikaanse autoriteiten geen toestemming gaven voor de vlucht.

Amerikaanse vluchtcontroleurs stelden dat de vlucht van de Russische vliegtuigen herhaaldelijk was uitgesteld, omdat het erg druk was op de internationale luchthaven van Port-au-Prince. Maar het Amerikaanse leger heeft geen problemen met het krijgen van dezelfde machtigingen voor hun eigen behoeften, zei de Russische diplomaat Tokmakov.

Het Il-76 vliegtuig van de Russische EMERCOM vervoerde medicijnen, voedsel en essentiële goederen. Het vliegtuig zal ook vijf ton drinkwater leveren voor de Russische reddingswerkers die in Haïti werken, melde RIA Novosti.

De Boliviaanse president Evo Morales is van mening dat de VS een militaire bezetting van Haïti heeft gelanceerd onder het mom van hulp aan de aardbevingslachtoffers.

“De Verenigde Staten kan geen gebruik maken van een natuurramp om Haïti militair te bezetten”, zei hij tegen verslaggevers in het presidentiële paleis.

“Haïti heeft geen behoefte aan meer bloed”, voegde Morales toe, implicerend dat de gemilitariseerde Amerikaanse humanitaire missie zou kunnen leiden tot bloedvergieten, citeerde The Associated Press Morales als gezegd hebbend.

De Boliviaanse president zei ook dat hij zou streven naar een spoedvergadering van de VN Veiligheidsraad om de militair geleide bezetting van Haïti door de VS te veroordelen.

Morales verklaarde dat het immoreel is om Amerikaanse troepen in Haïti in te zetten onder het voorwendsel dat de inspanningen bedoeld zijn om de gevolgen van de monsterlijke aardbeving op te heffen. Hij voegde eraan toe dat het geld, voedsel en water dat wordt gebruikt om 12.000 Amerikaanse militairen in Haïti te onderhouden moest worden gebruikt voor de behoeften van de slachtoffers van de aardbeving, niet voor de militairen.

Oorspronkelijke artikel: english.pravda.ruBron: hoaxwereld.nl

Voeg toe aan: