Zoeken
 


Zing jezelf, 21 - 26 mei, Frankrijk: Le Grand Pré

Laatste wijziging: donderdag 27 mei 2010 om 12:55, 6885 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 27 mei 2010

ZING JEZELF

...EN WORD JE EIGEN KLANKBORD


Frankrijk: Le Grand Pré (Roquecor)

THEMAWEEK STEM
21 MEI - 26 mei 2010

Zingen en jezelf omarmen door de wijsheid van je stem.

Je gaat je stem opnieuw verbinden met je levensvreugde. Als deelnemer aan deze themaweek ervaar je de kracht van de muziek en het geluid als je met en voor elkaar zingt of tonen maakt. Dan wordt in het zingen ‘het leven' hoorbaar. En in jouw leven, ‘de muziek':

"... En zo bracht ik mijn licht, vanuit een enkele noot, mijn noot, weer uit de nacht terug. En lichaam liet los, de pijn van niet zijn, van niet zien wie ik ben. En mijn ziel verlichtte, wat me eerst nog verdichtte.
Om helemaal klank en kleur te zijn. "
(Annemarie)

‘ZING JEZELF' vindt plaats in een mooie en rustige vallei van de Quercy Blanc (Tarn en Garonne).
Vrijdag 21 mei is de aankomstdag en kennismaking (avond).
Vanaf zaterdag tot en met dinsdag zullen we 2x per dag met elkaar ‘in stem zijn' en ons wellicht laten inspireren door het feest van Pinksteren. 10.00 - 12.00 en 17.30 - 19.00 uur.

Woensdag 26 mei is de dag voor afronding en voorbereiding van een klinkende afsluiting op woensdagavond; een ontmoeting met ieders klankbord...
De verdere vormgeving van deze dag en slotavond gebeurt in overleg met de deelnemers in deze week.

Als het weer het toelaat zullen we zoveel mogelijk buiten, maar toch beschut, zingen en andere stemactiviteiten doen. Het gaat in deze week vooral om ‘het spelen': met je stem(ming), de muziek, de elementen en de ruimte in en om je heen.
Kortom, zingen met alle zintuigen en alles wat is!

KORTE INHOUDSCHETS
We beginnen elke ochtend met een stemworkout. Expressief en meditatief. Je kunt dan een opdracht krijgen, individueel of als groep, die we dan ‘s middags verder uitwerken.
Zang: van wereldmuziek tot meerstemmig. Tonen verbinden met je lichaam. Je eigen tekst schrijven en zingen... alleen of met anderen. Luisteren naar...
Samenspel in klank(kleur), toon, melodie en ritme.

Zangervaring is niet nodig. Slechts het verlangen om je stem op een andere manier te laten klinken en te willen ervaren is voldoende.

BUITEN DE WORKSHOP
‘s Middags heb je tijd om de omgeving te verkennen en uitstapjes te maken. (Wandelen, bezoek aan een van de prehistorische grotten of de steden Toulouse en Agen.) Maar je kunt ook gewoon wat lezen en luieren, bijv. aan de rand van het zwembad.

EN OOK...
Is er de mogelijkheid tot het krijgen van een individuele stemsessie. Verklanken - luisteren - durven en voelen zijn hierbij de kernwoorden.

DOOR WIE
Aimée Doudart de la Grée (1956), stem- en zin(g)gevings¬coach, is de begeleider en inspirator van deze week.

Zij is gefascineerd door muziek en de oorsprong van geluid, die zich uitdrukken in melodie, toon, klank, ritme en stilte maar ook in het woord. Regelmatig geeft zij lezingen over muziek en de menselijke stem en hun bijzondere verbinding met de gehele mens. Aimée zingt al vele jaren in kleine en grotere ensembles en soms als soliste. Sinds kort is zij dirigente van het huiskamer- vrouwenkoor ‘Liederlijck' in Enschede.
Vanuit haar onderzoek naar de ontwikkeling van de mense¬lijke stem begeleidt zij mensen in het vinden van hun ‘eigen toon'. Stem en ieders unieke kwaliteit vormen de kern van haar werk als stemcoach.

Een aantal jaren deed zij met een vaste groep SatZang.
Vanaf 2007 is zij gastdocent op het Instituut CorCaroli (opleiding Spiritueel Lifecoach) en laat daar jaarlijks proces¬groepen op een speelse wijze ervaren hoe bijzonder het werken met de stem kan zijn.


VRAGEN OVER DE THEMAWEEK?
Bel of mail naar:
053 47 610 62 / 06 455 322 72
aimeedoudartdelagree@home.nl

VERBLIJF EN REIS
Als deelnemer verblijf je in een vrijstaand huisje of in een van de twee appartementen. Er zijn verschillende kamers met comfortabele slaapplaatsen, een woonkamer met houtkachel, keuken en badkamer met douche, toilet en wastafel.

Vegetarisch eten is op aanvraag mogelijk.

Reizen naar Roquecor kan per:
- auto, vanaf Breda ca. 12 uur
- vliegtuig, Bordeaux of Toulouse
- trein, Agen. In overleg kun je afgehaald worden van het station.

Samen reizen? We brengen je graag in contact met andere deelnemers voor een gezamenlijke reisafspraak.


KOSTEN
Workshop € 190
Logies, ontbijt, diner € 260
Lunch € 10 p.p.p.d.

I.v.m. het beperkt aantal plaatsen is tijdige aanmelding gewenst.
Dit kun je doen per e-mail (voorkeur) of telefonisch. Verdere informatie ontvang je na je opgave en aanbetaling van € 150 op
Rekeningnr. 329765728 RABO BANK Hoorn t.n.v. P.G.M. Pronk,
o.v.v. "Zing jezelf"

MEER WETEN OVER LE GRAND PRÉ?

Patrick en Carolien Pronk
Rivière de Piquet
Roquecor 82150 / Tarn et Garonne (France)
00 33 563 95 26 72 (Nederlands gesproken)
www.gites-grandpre.com

 Voeg toe aan: