Zoeken
 


NASA: Binnen vijf jaar weten we of er buitenaards leven is

Laatste wijziging: zaterdag 9 januari 2010 om 19:29, 1437 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 9 januari 2010

Astronomen menen dat ze op het punt staan om planeten à la de aarde te vinden. NASA beweert zelfs binnen vier of vijf jaar de eerste mogelijk leven bevattende planeet aan te treffen. Het zou zelfs kunnen dat we dit jaar nog een dergelijk hemellichaam vinden. Het is één van de conclusies van de jaarlijkse American Astronomical Society.

Afgelopen week werden de ontdekkingen van diverse exoplaneten bekend gemaakt. Elke ontdekking lijkt maar naar één conclusie te leiden: stabiele planeten zoals aarde – waar leven zich kan ontwikkelen – zijn er in overvloed. Zelfs ondanks het feit dat het heelal met explosieve sterren, zwarte gaten en botsende sterrenstelsels flink gewelddadig is.

NASA’s Keplertelescoop en de ontdekkingen die onlangs zijn gedaan, zorgen ervoor dat de astronomen de moed erin houden. Veel wetenschappers zijn ervan overtuigd dat de komende jaren een keerpunt in de astronomische wereld gaan worden. Sterker nog: de vraag die de mensheid al eeuwen bezighoudt, kan wellicht binnenkort eindelijk beantwoord worden.

Bron / Lees verder: scientias.nl

Noot redactie:

Waarom pas over 5 jaar als we het nu al (kunnen) weten. Ach het blijft de NASA hé. Aliens zijn dichterbij dan u denkt. Misschien uw buurman, de groenteboer of wellicht Obama. Who knows :-)

Maar pas op waar u mee in zee gaat !Voeg toe aan: