Zoeken
 


Skull and Bones schedel te koop

Laatste wijziging: donderdag 7 januari 2010 om 19:55, 1619 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 7 januari 2010

LONDEN - Het veilinghuis Christie's in New York veilt op 22 januari een schedel die binnen de geheimzinnige vereniging Skull and Bones als stembus is gebruikt. De menselijke rest heeft boven een luikje waardoor een stembiljet kan worden geschoven.

Skull and Bones is in 1832 opgericht door studenten aan de Universiteit van Yale en staat bekend om de vele belangrijke politici en zakenlieden die er lid van zijn geweest.

Volgens de Britse krant The Times schat het veilinghuis de opbrengst van de schedel op 10.000 tot 20.000 dollar (ongeveer 7000 tot 14.000 euro). Tegelijk ermee wordt een boek met de naam en foto van vijftig leden van de vereniging geveild.

De schedel zou in de negentiende eeuw als stembus zijn gebruikt en in bezit zijn geweest van Edward T. Owen, die in 1872 aan Yale afstudeerde. Beroemde leden van Skull en Bones zijn de twee presidenten Bush, William Howard Taft, president van 1909-1913 en de oprichter van de bank Morgan Stanley, Harold Stanley. Elk jaar selecteert de vereniging vijftien laatstejaarsstudenten die lid mogen worden.

In zijn film The Good Shepherd suggereert Robert de Niro dat iemand alleen directeur van de inlichtingendienst CIA kan worden, als hij lid van de vereniging is geweest. De CIA heeft dat tegengesproken (ANP)Bron: ad.nl

Voeg toe aan: