Zoeken
 


EU onderzoekt “epidemie-schandaal”

Laatste wijziging: zaterdag 2 januari 2010 om 20:04, 4311 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 2 januari 2010

Het Europese Parlement zal deze maand een onderzoek starten naar de invloed van farmaceutische bedrijven op de epidemie, waarbij extra aandacht wordt besteed aan de invloed op de World Health Organization(WHO). Dit is unaniem besloten door de leden van de ENVI (Commissie voor Milieubeheer, volksgezondheid en voedselveiligheid).

De Parlementaire motie is op initiatief van Dr. Wolfgang Wodarg, de huidige voorzitter van deze commissie. Wodarg is een medische arts en epidemiologist en ziet de huidige Mexicaanse Griep-campagne als een van de grootste medische schandalen. Zo staat er in de tekst onder andere het volgende vermeld: “Om hun gepatenteerde geneesmiddelen en vaccins tegen griep te promoten hebben farmaceutische bedrijven wetenschappers en officiële instanties beïnvloed, die verantwoordelijk zijn voor de volksgezondheid en die alarm slaan bij overheden wereldwijd, waarna vervolgens inefficiënte strategieën worden gevoerd waarbij miljoenen gezonde mensen worden blootgesteld aan de neveneffecten van de niet voldoende geteste vaccinaties. De vogelgriep-campagne in 2005-2006 samen met de Mexicaanse Griep-campagne heeft veel schade veroorzaakt, niet alleen bij de gevaccineerde burgers en het gezondheidsbudget, maar ook bij de betrouwbaarheid van belangrijke internationale gezondheid-instellingen.”

Verder zal gekeken worden naar de pandemie verklaring van de WHO van juni 2009, gebaseerd op de verklaring van een groep experts waarvan een groot deel financiële belangen heeft met farmaceutische bedrijven. Dit onderzoek wordt als ‘urgent’ bestempeld. Deze verklaring zorgde er namelijk voor dat landen plannen moesten opstellen tegen de epidemie en verplicht waren vaccinaties in te kopen.

In de officiële  verklaring van de commissie is Wodarg critisch op de invloed van de farmaceutische industrie op wetenschappers en functionarissen van de WHO, dat heeft geleid tot een situatie waarbij “miljoenen gezonde mensen onnodig zijn blootgesteld aan de risico’s van slecht geteste vaccinaties,” en dat voor een griep die minder schadelijk was dan voorgaande griep epidemieën.

Originele Bron: Infowars.comBron: zambo.nl

Voeg toe aan: