Zoeken
 


Mediaterrorisme

Laatste wijziging: dinsdag 29 december 2009 om 14:24, 2207 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 29 december 2009

En, zit u al te rillen achter uw scherm? Niet? Nou ja zeg. U wordt werkelijk overspoeld met nieuws over de terroristische aanslag die godzijdank mislukt is en nog doet het u geen zak? Tsssss. Naar stuk vreten. Het angst zaaien met behulp van dat oh zo gevaarlijke terrorisme is weer volop begonnen en ik wil u kort laten zien wat de door uw overheid en volgzame media gehanteerde lijn is. De uitkomst zal u vast niet verbazen.

Eerst de "algemene feitjes" om het geheel maar zoveel mogelijk te kunnen bespreken en in het middelpunt van de aandacht te houden, of het nou echt ter zake doet of niet. Er verschijnen zelfs al analyses over de kans van slagen van deze monsterlijke poging. Elk ander incident (al is het voedselvergiftiging) wordt meteen aangegrepen en direct vermeld, terwijl dit soort incidenten normaal gesproken natuurlijk veel vaker plaatsvinden en dan nooit de pers halen. Ook wordt er vast een ondertoon gelegd die - zoals ondertussen standaard is - richting die zogenaamde veiligheid wijst. Net als bij de aanslag in New York waarbij de brandweermensen tot held werden verheven, vindt men gelukkig ook bij dit incident snel een held, wat natuurlijk breed uitgemeten moet worden. Hoe meer aandacht, hoe beter tenslotte.

Om het item ook van genoeg aandacht te verzekeren in de complotscene, wordt er uiteraard wat verschillende informatie verkondigd, waarbij de ene bron verklaart dat er geen sprake was van een complot, een andere het waarschijnlijk acht dat dat niet het geval was en eentje die er van overtuigd lijkt te zijn dat er sprake is van samenwerking. U snapt het, alle partijen kunnen weer vol goede moed aan de slag met het ouwehoeren en bekvechten over deze faliekant mislukte aanslag die hun aandacht eigenlijk helemaal niet waard is. Stook de boel op en we komen aan bij de volgende stap in het proces:

Het onvermijdelijke wijzen en politiek gejammer om actie. U wordt er natuurlijk direct bij betrokken en in de poll op Nrc.nl geeft u zoals altijd aan dat u veiligheid belangrijker vindt (66%) dan privacy (33%). U vraagt tenslotte zelf om al die beperkingen van uw vrijheden en politici zijn zulke goede mensen dat ze uw wensen zo snel mogelijk willen inwilligen. Trek er wat experts bij en het traject is zo goed als volbracht. 

En dus eindigt dit stukje met een quote van het Parool:

De mislukte aanslag op Northwestvlucht 253 van Amsterdam naar Detroit leidt in Nederland en de VS tot de roep om strengere veiligheidsmaatregelen. Schiphol moet zo snel mogelijk worden uitgerust met de modernste veiligheidsapparatuur, vinden piloten, luchtvaartdeskundigen en Tweede Kamerleden. Privacykwesties zouden daarbij naar het tweede plan moeten worden geschoven.


En? Verrassende uitkomst?Bron: anarchiel.com

Voeg toe aan: