Zoeken
 


UMTS-spelletje van KPN en gemeente Winsum gaat toch door

Laatste wijziging: vrijdag 25 december 2009 om 14:30, 4709 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 25 december 2009

Daar waar het eerder leek of de gemeente Winsum toch verstandig werd en naar haar burgers begon te luisteren, is ook die gedachte vrij snel weer geloochenstraft. Blijkbaar willen de gemeentelijke ambtenaren veel leren, aangezien het telkens het foute pad verkiest boven het juiste.

Kort samengevat komt het er op neer dat de gemeente Winsum eerst in overleg met KPN besloot een UMTS mast te plaatsen op een zeer geschikte locatie. Wel, wat KPN betreft dan. Wat de omwonenden betreft is t wat minder geschikt. Ondanks tegengeluiden besloot de gemeente toch gewoon door te gaan en daarop heeft de gemeente uiteindelijk een bezwaarschrift mogen ontvangen. Ondanks dat deze te laat was, kon de gemeente dit 'advies' meenemen en het besluit terugdraaien.
Waarschijnlijk na enkele economisch zwaarwegende argumenten onder ogen gehad te hebben, sloeg de twijfel bij de gemeente Winsum toch toe en werd mondeling medegedeeld dat van de gekozen locatie afgezien zou worden.

Nadat hierover een artikel in het Dagblad van het Noorden (en daarnaast menig website) te lezen was, was het de KPN die bij de gemeente op de stoep stond. De mededeling was dat de gemeente toch niet zomaar op afspraken (die op papier staan) terug kon komen. Blijkbaar heeft de KPN de gemeente Winsum het vuur zo na aan de schenen gelegd, dat de gemeente toch weer op haar oude schreden terugkeert.

Conclusie is daarom zeer waarschijnlijk dat ze banger zijn voor acties vanuit de kant van de commercie (ofwel in dit geval de KPN) dan zich zorgen te maken over de gezondheid, economie en welzijn van haar eigen burgers. Duidelijk moge zijn dat ook de gemeente Winsum geen ruggegraat heeft en het niet voor haar EIGEN burgers opneemt. Dat de consequenties voor de gemeente Winsum (en dan met name de betreffende ambtenaren) nog ernstiger zullen blijken te zijn is hun verdiende loon. Laten we echter hopen dat 't daarbij slechts 't economische en emotionele vlak zal betreffen.


Redactie Star-PeopleBron: UMTS Winsum

Voeg toe aan: