Zoeken
 


De Kosmische Wet van de Dankbaarheid

Laatste wijziging: maandag 21 december 2009 om 19:23, 2239 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 21 december 2009

Gratitude is the memory of the heart of all creation

Dankbaarheid is het geheugen van het hart. Dankbaarheid is de hoogste spirituele vibratie die de materiele en de spirituele wereld met de Bron des Levens verbindt. Dag en nacht wordt de gehele Kosmos met de oneindige stroom van onvoorwaardelijke liefde vanuit het kloppende hart van de Universum overspoeld. Dankbaarheid van alle levende wezens voor dit kostbare levenselixir is de energie van waardering en blijdschap die zich naar de Grote Centrale Zon terug kaatst. Dit gevoel van dankbaarheid vormt een basis voor de nieuwe energiestoot van nog grotere Liefdesgolf vanuit de Bron des Levens. Op deze spirituele manier wordt er altijd meer energie aangemaakt om het Universum uit te breiden en nieuwe sterrenstelsels te creëren. De sleutel voor de spirituele en materiele groei van het gehele Kosmos ligt in de vibratie van Dankbaarheid.

“Gratitude unlocks the fullness of life. It turns denial into acceptance, chaos into order, confusion into clarity.... It turns problems into gifts, failures into success, the unexpected into perfect timing, and mistakes into important events. Gratitude makes sense of our past, brings peace for today and creates a vision for tomorrow.”

Oprecht dankbaar zijn voor wat al aanwezig is in ons leven is de natuurlijkste staat van een gelukkig mens. Iedereen is blij, dankbaar en gelukkig op het moment dat hij een cadeautje krijgt. Alleen maar bij weinig mensen duurt dankbaarheid langer dan het geschenk. Als wij iedere dag hetzelfde cadeautje krijgen, zien wij hem meestal als vanzelfsprekend. ‘Eigenlijk heb ik gewoon recht op dit cadeau’, - zijn onze eerste gedachten voordat het gevoel van dankbaarheid vervaagt.

Iedere dag opnieuw en opnieuw dankbaar kunnen zijn voor de dingen, die zo vanzelfsprekend lijken zoals een zonnige dag, een gezond lichaam, onvoorwaardelijke liefde en steun van de naasten, is een teken van de heldere geest, een rijpe ziel die op weg naar haar Goddelijkheid is. Het gevoel van dankbaarheid is een ‘bliss’, een zegening, een ‘hemelse kus’. Dankbaarheid brengt de mens in staat van innerlijke vrede, acceptatie en liefdevolle verbinding met de bron van ieder geschenk. Neem bewust een besluit om alles waarmee je al gezegend bent te waarderen en te erkennen. Nu, aan het einde van het jaar, is een perfecte tijd om je zegeningen die jij hebt ontvangen te hertellen. Wat was voor jou het grootste geschenk van het jaar? Kun jij hem nog zo waarderen zoals op het moment dat jij hem net gekregen had?

Wil jij een trapje hoger op de spirituele ladder gaan kimmen? Probeer dan ook voor de moeilijke en uitdagende situaties je dankbaar te voelen. Juist door deze moeilijke situaties maken we vaak de meest diepzinnige spirituele en emotionele ontwikkelingen door. Zie ieder obstakel als een kans om nieuwe eigenschappen in jezelf te ontwikkelen en nieuwe inzichten te verkrijgen. Wees dankbaar voor elke uitdaging die een nieuwe mogelijkheid biedt voor je persoonlijke groei en ontwikkeling.

Zie jouw omgeving als een spiegel van wie jij nu werkelijk bent. Op het moment dat jij zelf verandert, verandert ook veel in jouw omgeving. Zie de mensen rond je heen als leermeesters. Besef dat iedere vijand die jij tegen komt je grootste leermeester is, die je andere zijde weerspiegelt. Wees dankbaar voor dat de Kosmos de moeite neemt om jou met je schaduw zijde te confronteren. Voel de grootste liefde van Alpha en Omega, je geestelijke ouders, die de mensen op je pad sturen om jou van je niet reële zelf, je lagere zelf, je menselijke nonsens te bevrijden. Wees daar vooral dankbaar voor!

“Everyday, think as you wake up, today I am fortunate to be alive, I have a precious human life, I am not going to waste it. I am going to use all my energies to develop myself, to expand my heart out to others; to achieve enlightenment for the benefit of all beings. I am going to have kind thoughts towards others, I am not going to get angry or think badly about others. I am going to benefit others as much as I can.”- Dalai Lama –

Vergeet nooit dat geluk zelf een soort dankbaarheid is. Dankbaarheid zingt vanuit het hart die gelukkig en tevreden is. “Wie niet tevreden is met wat hij heeft zal ook niet tevreden zijn met wat hij krijgt”, - zei Socrates regelmatig tegen zijn leerlingen. Wil jij meer geluk in het nieuwe jaar 2010 ervaren, wees dan meer dankbaar voor alle grote en kleine, gewone en ongewone dingen dan ooit.

"Let us rise up and be thankful, for if we didn't learn a lot today, at least we learned a little, and if we didn't learn a little, at least we didn't get sick, and if we got sick, at least we didn't die; so, let us all be thankful." – Buddha

Met dit inzicht van de maand ‘December’ wil ik, Maria Piotrovskaja, consultant van Aura Foto Video Studio ‘Aquarius’ te Tilburg mijn lezers, klanten die ‘Aquarius’ in 2009 bezocht hadden en alle geïnteresseerden, die ‘Aquarius’in 2010 nog gaan bezoeken, hartelijk bedanken voor de waardering van mijn bijdrage op het gebied van de praktische spiritualiteit! Ik wens jullie allemaal een gelukkig en een dankbaar 2010 toe!

Hear, O Universe, we are grateful!

Hear , O Universe, we are grateful!

Hear, O Universe, we are grateful!

"To speak gratitude is courteous and pleasant, to enact gratitude is generous and noble, but to live gratitude is to touch Heaven."

Attentie: aquariusageBron: spiritueleweg

Voeg toe aan: