Zoeken
 


Recordbedrag voor Amerikaanse defensie

Laatste wijziging: zaterdag 19 december 2009 om 18:58, 2967 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 19 december 2009

De Amerikaanse Senaat heeft de defensiebegroting van president Obama goedgekeurd, ter waarde van 443 miljard euro. Het is het grooste bedrag ooit dat Amerika uittrekt voor militaire uitgaven.

Eerder had het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden de begroting al goedgekeurd. In het bedrag zijn niet de kosten opgenomen voor de 30.000 extra militairen die Obama naar Afghanistan stuurt. Die kosten worden geschat op zo'n 25 miljard euro en zullen waarschijnlijk worden opgenomen in de begroting voor 2011.

De uitgesproken stemming in de Senaat (88-10), net als die in het Huis van Afgevaardigden (395-34), wordt gezien als een steun in de rug voor defensieminister Robert Gates en president Barack Obama. De uitslag in de Senaat komt ruim een week na het aanvaarden door Obama van de Nobelprijs voor de Vrede.

Als alle uitgaven voor defensie bij elkaar worden opgeteld, dus ook de posten op de begrotingen van andere ministeries, dan komt het bedrag dat Amerika uitgeeft aan defensie op bijna 1000 miljard euro.

Noot redactielid:
Blijkt wel weer dat ze oorlog nog steeds belangrijker vinden dan de klimaat. Opbokken met je wapentuig en vraatzucht. En tot ziens kopenhagen, leuke schijnbeweging.

Sudden

 Bron: nos.nl

Voeg toe aan: