Zoeken
 


12 Baby,s overleden door gedwongen Vaccin proeven

Laatste wijziging: zaterdag 13 december 2008 om 12:57, 2308 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 13 december 2008


GlaxoSmithKline, een grote farmaceutische bedrijf is beschuldigd voor het dwingen van arme ouders in Derde wereldlanden om hun kinderen in te schrijven voor experimentele vaccin proeven die geleid hebben tot de dood van minstens 12 zuigelingen.

Het bedrijf test momenteel een experimenteel longontstekingvaccin op kinderen jonger dan een jaar in Argentinië, Colombia en Panama. Volgens de Argentijnse Federatie van Gezondheidsdeskundigen (Feprosa), worden arme Argentijnse ouders “gedwongen om toestemming formulieren te ondertekenen.”
 
“In de meeste gevallen zijn dit kansarme individuen, veel van hen zijn onbekwaam in lezen of schrijven en worden gedwongen om hun kinderen in de experimenten te betrekken,“ zegt Juan Carlos Palomares van Fesprosa.
 
“Dit gebeurt zonder enige vorm van staatscontrole en voldoet niet aan minimum ethische vereisten,“ zegt de federatie.
 
Minstens 12 Argentijnse baby,s die in de studie deelnamen zijn in de afgelopen jaar overleden.
 
Als antwoord op de kritiek, verklaarde Glaxo dat zijn strikte veiligheid protocollen door een onafhankelijke commissie worden gecontroleerd en dat niemand wordt gedwongen om aan het programma deel te nemen.
 
“De inschrijving in de proef is op vrijwillige basis en de deelnemers kunnen zich op elk ogenblik terugtrekken,“ zegt het bedrijf.
 
Maar volgens Julieta Ovejero, tante van één van de overleden kinderen, “willen veel mensen het protocol verlaten maar worden niet toegestaan; zij worden onder bedreiging gedwongen om verder te gaan; dat als zij weggaan geen ander vaccin zullen ontvangen.”
 
De vaccinproef heeft ook beschuldigingen van corruptie getrokken: De proef in de Argentijnse provincie Santiago del Estero werd gemachtigd door de provinciale Minister Juan Carlos Smith, de broer van de hoofdonderzoeker in de gezondheidsstudie.
 
Critici zoals Ana Maria Marchese, een pediater aan het Santiago del Estero kinderziekenhuis waar de studie plaatsvindt, beschuldigd Glaxo voor het gebruiken van kinderen uit de Derde wereld als proefkonijnen.
 
“Omdat zij niet in Europa of de Verenigde Staten kunnen experimenteren, komen zij dat in derde wereldlanden doen,“ zegt zij.


Bron: endtimes

Voeg toe aan: