Zoeken
 


Stuur kerstwensen naar ruimtestation ISS

Laatste wijziging: vrijdag 12 december 2008 om 20:30, 3082 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 12 december 2008

Naar jaarlijkse traditie kan eenieder die dat wil kerst- en nieuwjaarswensen naar de drie bewoners van het Internationaal Ruimtestation ISS sturen, zo heeft de NASA meegedeeld.

Traditie
In de jaren negentig, toen Amerikaanse astronauten begonnen mee te vliegen met het Russische ruimtestation Mir, ontstond een traditie waarbij de aardbewoners hun kerst- en eindejaarswensen per e-mail, toen naar de Mir, nu naar het ISS, kunnen sturen. Bij de jaarwisseling 2007-2008 heeft de zestiende hoofdbemanning van de internationale spacemeccano "duizenden wensen van over de hele wereld" gekregen, zegt de NASA.

Ook kerstwensen van astronauten
Wie in de komende dagen iets wil sturen naar de Amerikaan Mike Fincke, de Amerikaanse astronaute Sandy Magnus en de Rus Joeri Lontsjakov (die in 2002 samen met Frank De Winne vloog), kan dit door te surfen naar www.nasa.gov/externalflash/postcard. De actie loopt tot 5 januari. Omgekeerd heeft het trio wensen naar de Aarde gestuurd die vanaf vandaag op NASA TV te zien zijn. (belga/bf)

 Bron: HLN

Voeg toe aan: