Zoeken
 


De Natuurlijke Tijd – 30 november t/m 12 december

Laatste wijziging: maandag 30 november 2009 om 18:15, 3487 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 30 november 2009

De oude Maya cultuur uit Mexico en Guatemala heeft prachtige kennis achtergelaten over de sterren en de kalender. Omdat wij van HappyNews ook graag de eenheid met de natuur willen herstellen, plaatsen we hier, in samenwerking met Maya Tzolkin, om de 13 dagen een nieuwe Wavespell.

Elke dag heeft een eigen energie gebaseerd op een combinatie van een Zonnezegel, met namen als Draak, Wind, Krijger en Adelaaar en een Toon. De Tonen lopen van 1 tot en met 13.  Zo’n periode van 13 dagen wordt een Wavespell genoemd – golfbetovering  – omdat er 13 dagen een bepaalde energie is, die bepaald wordt door de eerste dag van een Wavespell.

Ook als je geen enkele weet hebt van het bestaan van Wavespells zijn ze er, net zoals de seizoenen van het jaar er gewoon zijn. Kijk maar eens of je het ga herkennen in je leven. In het 13 Manen Werkboek staan speciale notitiepagina’s zodat je jouw ervaring tijdens de wavespells kunt bijhouden.

11aapBlauwe Aap Wavespell
kin 131 t/m 143
30 november – 12 december

Innerlijk kind
Humor, Spelen, Magie

Zegel Aap: Aap is de kracht van spel en humor. Wie niet af en toe vorstelijk kan lachen om zichzelf en zijn fratsen, wordt ongelukkig. Laat de illusie van het ego varen en sta open voor wat het leven je schenkt. Durf te spelen en geniet. Het leven is magisch mooi!

Aap Wavespell: We bevinden ons nog steeds in de middenkolom van de Tzolkin. Deze Wavespell begint zelfs in het exacte midden van de kalender. Dit is het punt waarop we het dichts bij Hunab K’u zijn, de bron van alle leven. Er gebeurt veel waar je zeer serieus van zou kunnen worden. Te serieus. Gebruik de humor van de Aap, durf te spelen en word onverslaanbaar. Word het luchthartig spontane kind. Blijf alert, anders zal Aap je bij de neus nemen. Het is nu de tijd om de schaduwen uit je jeugd te transformeren, maar wel door in het heden te handelen.Bron: happynews

Voeg toe aan: