Zoeken
 


Atmosferisch geheugen

Laatste wijziging: vrijdag 27 november 2009 om 00:08, 1940 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 27 november 2009


Energie is een enerverend goedje wat zijn weerga tot op heden niet kent. Het is terug te vinden in allerlei hoedanigheden, kort door de bocht genomen kan gezegd worden dat alles energie is. Energie heeft ook de karaktereigenschap ergens aanwezig te blijven. De energie van gedachten, de energie van gevoelens maar ook de energie van gebeurtenissen.

Vraagtekens? Begrijpelijk. Hoogstwaarschijnlijk een verkeerde woordkeuze om dit korte artikel mee te beginnen. Toch leek Plaatsgebonden Geheugen nog minder treffend. Desalniettemin gaan we toch die kant op. Je hoort mensen wel eens zeggen ‘het was zo raar, ik was daar nog nooit geweest, maar wist er precies de weg.’ Spiritueel bewuste mensen relateren dit dan al snel aan een herinnering uit een vorig bestaan, ofwel vorig leven. Een mogelijkheid die we best in ogenschouw mogen nemen, echter die optie kennen we al. Daarom eens een kwinkslag geven aan dit gegeven vanuit een bredere visie.

Energie is een enerverend goedje wat zijn weerga tot op heden niet kent. Het is terug te vinden in allerlei hoedanigheden, kort door de bocht genomen kan gezegd worden dat alles energie is. Energie heeft ook de karaktereigenschap ergens aanwezig te blijven. De energie van gedachten, de energie van gevoelens maar ook de energie van gebeurtenissen. Denk maar eens aan plaatsen waar mensen komen en zich volledig ongemakkelijk beginnen te voelen tot zelfs naar. Als er dan nagegaan kan worden wat er op zo’n plek of in zo’n gebouw gebeurt is, zie je vaak dat daar mensen onrecht is aangedaan in de ruimste zin van de uitdrukking.

Mensen die gevoelig zijn pikken dat op. Gebouwen hebben dat per definitie al heel snel om de specifieke reden dat muren, van welk materiaal dan ook, de karaktereigenschap hebben energie in zich op te nemen. Begeef je maar eens in een heel oud gebouw, je proeft dan als het ware de geschiedenis er van. En je voelt je er neutraal, goed tot ronduit slecht. Maar de energie van de vorige bewoners is voelbaar. Tevens is het heel goed mogelijk dat er daar nog rondwarende zielen zijn, die niet van deze plek weg zijn gegaan omdat ze simpelweg het concept niet bevatten dat ze niet meer aards zijn. Dat is echter een ander verhaal.

Naarmate de tijd is verstreken en de mens zich steeds bewuster wordt van wat hij voelt en gewaar wordt, komen we aan op een punt waarin we misschien even zo goed kunnen stellen, dat bepaalde luchtlagen ook de karaktereigenschap hebben, energieën vast te kunnen houden. Zeker in de lagen die het dichtst rond de aarde liggen en een specifieke densiteit hebben, die dit mogelijk maakt. Kom maar eens op een plaats waar in het ergste geval, een flinke oorlog heeft gewoed. Hoe vaak hoor je niet van mensen dat ze hele veldslagen aan hun geestesoog zien afspelen die dan daar ook, na onderzoek, werkelijk hebben plaatsgevonden.

Het spontaan ergens de weg weten zou evengoed opgeslagen kunnen liggen in zo’n densiteit. Een mens arriveert ergens, zit goed in zijn vel en ontvangt specifieke informatie omtrent de aangewezen plek. Een soort van fluïdum waar je op in kan tappen waar allerlei informatie in opgeslagen ligt. Wie gevoelig genoeg is, kan daar informatie vandaan halen. Er is hierin wel degelijk een verschil te noemen waar mensen de ervaring hebben, ergens te arriveren en zich per direct thuis voelen. Dit laatste is sneller terug te brengen naar een ervaring uit een vorig (parallel) leven. Hoe dan ook waar je ook gaat alles wat je was, bent en nog gaat worden, ligt opgeslagen in een enorm reservoir wat aangesloten is op de Akasha Kronieken. Waar je via je Hogere Zelf contact mee kan maken. Dat alles is NU, waar je ook gaat.

Overal ter wereld ligt energie opgeslagen, in allerlei vormen. Daar waar je jezelf goed voelt mag je zijn. Of sterker nog behoor je te zijn. Daar waar iets niet goed voelt mag onderzoek gedaan worden. Soms lijkt het onwerkelijk ergens te komen, waar je in dit leven niet eerder was, maar toch de weg weet of een gevoel van eigenheid ervaart. Of je was er daadwerkelijk eerder, of je pakt de informatie zo uit de lucht. Luchtlagen hebben de eigenschap informatie vast te houden, door energie die er is blijven hangen. Een soort van plaatsgebonden geheugen, een atmosferisch geheugen.

@ copyright tekst: http://www.cormael.com#Atmosferisch geheugenBron: aquariusage.com

Voeg toe aan: