Zoeken
 


Belgische school verplicht rokers button te dragen

Laatste wijziging: vrijdag 12 december 2008 om 16:21, 1332 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 12 december 2008


BRUSSEL - Scholieren die roken moeten op een school in het Belgische Oostende een button dragen met daarop twee teerzwarte longen. "Zo mogen mijn longen eruit zien", staat ook nog op de button.

Het Vesaliusinstituut, dat technisch en verpleegonderwijs geeft, wil zo de rokers ontmoedigen. De actie is bedoeld als overgang naar een algemeen rookverbod op Vlaamse scholen in september.

Maar zelfs de Belgische antirookorganisatie Rodin-stichting vindt de button wel erg stigmatiserend: het lijkt op de jodenster van de nazi's. "Misschien gaan leerlingen het juist wel cool vinden of ontstaat een heksenjacht", vreest Wim Oscé van de Rodinstichting.

© ANP

Noot redactie:

Dit gaat toch te ver mensen en slaat echt helemaal nergens op. Dit heeft niks met een actie te maken maar idd met nazi praktijken. Mensen bestempelen, daar zijn ze goed in tegenwoordig. Druk mensen maar in hokjes lekker zo doorgaan. What's next?. Mensen die dit soort dingen bedenken zijn ziek in hun hoofd, het zijn gevaarlijk mensen. Ze verliezen alle realiteit van de mensheid. Stop al die mensen maar in een tijdmachine en breng ze maar terug naar de 2de wereld oorlog, daar horen ze thuis. Ah nu snap ik het, het zijn juist gereincarneerde "mensen" uit de 2de wereld oorlog. Ze willen de oude tijd terug wat schattig.

suddenBron: nu.nl

Voeg toe aan: