Zoeken
 


Hoorzitting openbaarheid ingrediënten H1N1 vaccins: 26 November MIN-VWS

Laatste wijziging: dinsdag 24 november 2009 om 17:52, 6933 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 24 november 2009

Wat is er aan de hand?

Minister Klink weigert categorisch om de documenten vrij te geven, die wij via de Wet Openbaarheid Bestuur opgevraagd hebben en die onontbeerlijk zijn om het door zijn ministerie inmiddels gevoerde vaccinatiebeleid te kunnen toetsen.

Dit heeft geleid tot nog meer onderzekerheid bij burgers. Omdat de ‘gewone’ media de afgelopen 2 weken alleen maar bezig zijn om reclame te maken voor de vaccinatie, is het logisch dat burgers vooral op internet op zoek gaan naar ‘andere’ informatie. Informatie die ook de andere kant van de medaille laat zien. Maar die is er volgens de minister en zijn ministerie niet.. Kritiek is hier kennelijk niet op zijn plaats.

Hoorzitting

Om te onderzoeken wat Klink met zijn geheimhouding probeert te verbergen, is een Hoorzitting bij ‘zijn’ ministerie een logisch vervolg op ons Kort Geding. Een speciale Commissie Bezwaarschriften, die niet voor zijn ministerie werkzaam is, gaat ons bezwaarschrift behandelen, wat wij ingediend hebben, tegen het besluit van minister Klink om ons de gevraagde informatie te geven.

De hoorzitting is openbaar, dus iedereen is van harte welkom!!!

26 November, 11.30 uur, Parnassusplein 5 in Den Haag, afdeling A-1308.

Multinationals

De farmaceuten die (o.a.) de griepvaccins produceren, de multinationals Novartis en GlaxoSmithKline komen ook naar de hoorzitting om te bepleiten dat de opgevraagde documentatie geheim moet blijven…! Dat belooft vuurwerk; zij verschijnen niet gauw in een openbare hoorzitting, tenzij ze nattigheid voelen. Maar veel belangrijker is natuurlijk, waarom moeten zij het woord moeten gaan voeren.. Minister Klink lijkt de aangewezen persoon, toch? Of is het weer een manier om tijd te rekken? Eerst zij maar aan het woord, dan kan de minister het welles/nietes-spelletje later met ‘zijn visie’ belichten.

Update

Bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft de Stichting Stralingsarm Nederland een bezwaarschrift ingediend tegen de ver buiten de wettelijk toegestane termijn afgegeven beschikking. (klik hier voor dit bezwaarschrift)

Uit het feit dat het ministerie gewoon keihard, tot 2x toe, de wettelijke termijn overtreed, waarin zij VERPLICHT dient te reageren naar burgers om informatie openbaar te maken, kunnen we gerust opmaken, dat het ministerie ernstig in gebreke is gebleven én wel degelijk iets te verbergen heeft.. Het ministerie laat weten de gevraagde documenten wèl te hebben, maar ze niet openbaar te willen maken..!

Bronnen

http://www.wanttoknow.nl
http://zaplog.nl/zaplog
http://no-sens.hyves.nl  Bron: vkblog.nl

Voeg toe aan: