Zoeken
 


'Wheater Warfair': complottheorie of realiteit?

Laatste wijziging: maandag 16 november 2009 om 15:42, 3448 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 16 november 2009

De gevestigde orde heeft de mens momenteel schuldig bevonden voor de aantasting van het klimaat. Daarom zal de mensheid daar hoogstwaarschijnlijk binnenkort financieel voor worden belast. Wordt dit echter wel gedaan met een gegronde reden, of vindt de aantasting op een hele andere manier plaats?

Dat de mens onze woonomgeving en andere continenten met grondstoffen vervuilt, mag wel duidelijk zijn. Zo toonde Zembla onlangs nog aan dat de stookolie voor de scheepvaart gemengd wordt met giftige stoffen en chemicaliën. Shell heeft bijvoorbeeld een spoor van vernieling heeft achtergelaten in Nigeria en is onlangs weer begonnen met het vervuilen van de kustlijn van Ierland. Zelfs de oceanen liggen vol met plastic afval. Duidelijk is dat aan deze praktijken iets moet veranderen.

We kunnen niet ontkennen dat er veel milieuproblemen zijn. Echter, het grootste deel van de zogenaamde 'milieubeweging'  focust zich momenteel op de CO2- uitstoot, die als grootste boosdoener wordt geprogageerd, door bijvoorbeeld denktanks als de Club of Rome.

Hoewel het CO2 uitstoot argument al lang weerlegd is en zelfs Al Gore al heeft toegegeven dat CO2  niet de hoofdoorzaak van global warming is, lijken er verdragen die grote invloed op ons leven zullen hebben, zoals het aankomende Kopenhagen verdag, steeds dichter bij te komen. Dit ondanks dat ook het  KNMI heeft  toegegeven dat zij verkeerde meetgegevens hebben gepresenteerd, omdat bepaalde stations niet goed zouden staan.

Het wordt steeds duidelijker dat klimaatverandering voornamelijk veroorzaakt wordt door de zon en het aantal zonnevlekken dat af- of toeneemt. Het is ook duidelijk dat de stormen op planeet Jupiter invloed uitoefenen op ons klimaat.

De mens kan heeft echter wel degelijk invloed op het weer, namelijk in de vorm van 'Weather Warfare' (ook wel 'weer oorlogsvoering' genoemd in het Nederlands). Of dit een goede ontwikkeling is valt te betwisten.

De ethische kwestie van dit fenomeen is humoristisch weergegeven in een aflevering van de tekenfilmserie de Smurfen. Zo is er namelijk een versie van deze serie waarin de smurfen een weermachine hebben. Moraal van het verhaal is dat de smurfen er niet mee om kunnen gaan.

Kennelijk is dit kunstmatige weerbeinvloeding niet een fenomeen dat slechts in tekenfilms voorkomt, de mens is namelijk ook in de 'echte wereld' in staat het weer te beïnvloeden. Zo heeft de burgemeester van Moskou recent nog laten weten door middel van besproeiing de sneeuwval deze winter tegen te gaan.  Dat, terwijl in China is juist een methode is gebruikt om sneeuw te laten verschijnen.

Deel 2, Deel 3, Deel 4, Deel 5Bron: wacholland.org

Voeg toe aan: