Zoeken
 


NASA bemoeit zich met 2012

Laatste wijziging: maandag 16 november 2009 om 18:44, 3528 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 16 november 2009

De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA heeft een internetpagina in het leven geroepen waarop mensen die na het zien van de film ‘2012’ bang zijn dat de wereld vergaat, troost geboden wordt. NASA kreeg zoveel ongeruste mails binnen dat een website de moeite waard was.

“Er gaat niks ernstigs gebeuren in 2012”, verzekert NASA het publiek. “Het gaat al vier miljard jaar prima met onze planeet en geen enkele geloofwaardige onderzoeker weet iets over een bedreiging in 2012.”

Maya kalander
In de film ‘2012’ moet John Cusack zien te overleven in een wereld die vergaat door een kosmische ramp. De gebeurtenissen zouden voorspeld zijn door de Maya’s: hun millennia durende kalender loopt af op 20 december 2012.

“De kalender houdt niet op te bestaan op 21 december 2012, evenmin als jouw kalender op de keukenmuur stopt na 31 december”, stelt NASA ons gerust. “Het is gewoon het einde van de ‘lange telling’. Daarna begint de volgende cyclus, net zoals jouw kalender doorgaat op 1 januari.”

Inslag komeet?
Hoewel de Maya’s niet ingaan op wat er zou moeten gebeuren als de wereld vergaat, bespreekt NASA wel een aantal theorieën.

Zo ontkent NASA het bestaan van de mysterieuze planeet Nibiru, die op een ramkoers met de aarde zou liggen. "Als dat al zo zou zijn, dan hadden we hem nu al met het blote oog moeten kunnen waarnemen."

Op de vraag of een komeet het Einde der Tijden kan betekenen, antwoordt NASA: “Grote inslagen zijn bijzonder zeldzaam. De laatste was 65 miljoen jaar geleden, toen stierven de dinosaurussen uit. NASA speurt elke dag naar dat soort kometen, en zoals je kunt zien op onze website verwachten we niet dat er iets zal inslaan in 2012.”


Noot redactie:
Dus er gaat niks gebeuren? Wedden om een knuffel? Laten we hopen dat de mensheid slim genoeg is om het niet tot een doomsday scenario te laten komen.  Rekeningrijden, vingerafdrukken, inwonerstaksboetebeleidt, werken tot je dood, opzetten van haat tussen religies, (verplichte) vaccinatie, nee ze zorgen wel dat er wat gaat gebeuren. Terrorisme ontstaat op dezelfde manier, druk mensen in een hoekje en de eerste gekken zullen wel naar wapens grijpen en dan zeggen van "ja maar dat mag niet" en ze beschuldigen van terrorisme. Terrorisme of vrijheidsstrijders, tis maar net van welke kant je het bekijkt. Er zullen steeds meer mensen zich verzetten tegen de NL regering. Zal het vierde rijk ontstaan uit chaos? Wat er ook zal zijn, wees blij met de veranderingen. The People will be victorious :-)Bron: nos.nl

Voeg toe aan: