Zoeken
 


Vaticaan onderzoekt aliens

Laatste wijziging: donderdag 12 november 2009 om 14:48, 4493 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 12 november 2009


'Bestaat er buitenaards leven en zijn deze wezens gelovig?' 'Welke rol van betekenis speelt Jezus Christus voor hen?' Deze en andere vragen komen aan bod tijdens de vijfdaagse conferentie van de Pauselijke Academie voor de Wetenschappen die momenteel in het Vaticaan plaats vindt.

Het is de eerste keer dat de Academie zich bezig houdt met de zogenaamde 'astrobiologie', de multidisciplinaire studie naar onder meer buitenaards leven.

Het onderwerp is niet vreemd voor veel theologen, want in de afgelopen eeuwen hebben talloze mensen zich niet alleen afgevraagd of er buitenaards leven is en hoe dat er uit ziet, maar ook of deze wezens gelovig zijn. En kennen zij de Zoon van God?

"Het bestaan van buitenaards leven is niet in strijd met het christelijke geloof", aldus Jezuïet Jose Funes, "want de scheppende kracht van God is eindeloos."

Niet iedereen is het hier mee eens. "Een tweede Genesis op een andere planeet. Is het christendom dan nog wel geloofwaardig? En zijn de wezens daar ook naar het evenbeeld van God geschapen?"

De conferentie duurt tot en met 15 november.

Bron: IKON



Bron: kerknieuws

Voeg toe aan: