Zoeken
 


Stop bonnenproductie politie

Laatste wijziging: donderdag 12 november 2009 om 15:00, 1868 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 12 november 2009

De VVD vindt dat agenten geen bekeuringen moeten uitdelen alleen omdat ze hun quota moeten halen.

Laetitia Griffith: "In 2007 heeft de landelijke politiek besloten de politiekorpsen niet meer af te rekenen op het aantal boetes en transacties. De bedoeling daarvan was te voorkomen dat agenten de burgers alleen bekeurden om de afgesproken aantallen te halen. Nu blijkt uit onderzoek van het ministerie van Binnenlandse Zaken dat de meeste politiekorpsen hun dienders zelf een vast aantal bonnen opleggen."

Griffith: " Als regels worden overtreden moet de politie uiteraard optreden. Maar ik ben tegen het posten van dienders op iedere hoek van de straat, alleen om opgelegde cijfers te halen. Het gezag van de politie wordt door dit gedrag nog verder aangetast. De VVD heeft liever dat de agenten die niet door deze minister worden wegbezuinigd, zich bezighouden met de veiligheid op straat en zich richten op zaken die daadwerkelijk prioriteit hebben."

De VVD vindt het onbegrijpelijk dat minister Ter Horst dit beleid goedkeurt en aangeeft dat daarmee de veiligheid wordt vergroot, terwijl zij dat niet cijfermatig kan hardmaken.

Griffith: " Ik krijg het vermoeden dat de minister de burger alleen ziet als een inkomstenbron."

De VVD zal a.s. maandag in het overleg over de politie bij minister Ter Horst bezwaar maken tegen de bonnenproductie en de minister vragen hier direct een eind aan te maken.

 Bron: vvd

Voeg toe aan: