Zoeken
 


Russische agent klapt uit de school

Laatste wijziging: dinsdag 10 november 2009 om 10:46, 2232 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 10 november 2009

Het Russische Ministerie van Binnenlandse Zaken begint een onderzoek naar een internetfilmpje van een kritische politieman. Het filmpje, waarin de agent vertelt over de enorme corruptie binnen zijn korps, haalde afgelopen week de Russische staatsmedia.

Alexei Doemovksi werkt al tien jaar bij de narcoticabrigade in Novorossiskis, een stad in het zuiden van Rusland. Hij is het zat: "Ik ben moe van de misdaden die georganiseerd worden, alleen maar om van mensen af te komen." Hij wil niet langer onschuldige mensen arresteren.  

Hij spreekt in zijn video rechtstreeks tegen de belangrijkste man van het land: premier Poetin. "Vladimir Vladimirovitsj, ik richt me ook tot u, u spreekt over het verminderen van de corruptie, u zegt dat corruptie niet alleen een misdaad is, maar ook een schande."

Ontslagen
De agent baalt er ook van dat politiebazen zeggen dat corruptie niet uit te roeien is. "Ik heb tegen mijn baas gezegd dat de politie corrupt is. Hij antwoordde dat corruptie nooit uitgebannen kan worden omdat het de lokale mentaliteit is."

De 32-jarige Doemovski is inmiddels ontslagen wegens laster. Volgens zijn bazen kloppen de beschuldigingen niet.Bron: nos.nl

Voeg toe aan: