Zoeken
 


Burgers en Burgemeester Winsum frustreren KPN (UMTS)

Laatste wijziging: woensdag 4 november 2009 om 13:41, 5453 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 4 november 2009

KPN is boos over het feit dat burgemeester Rinus Michels (gemeente Winsum) toch op zoek gaat naar een andere locatie voor de Umts-mast. Dat bleek gisteravond tijdens een hoorzitting over de Umts-mast. De gemeente gaf KPN in april al wel een bouwvergunning om de gsm-mast te bouwen vlakbij de woonwijken Ripperda en De Brake. Omwonenden zijn massaal tegen.

Michels zei in de raadsvergadering van 13 oktober dat het college van B en W een ingediende motie uit mei zal uitvoeren. Die motie roept het college op om de bouwvergunning voor de mast te herzien en een onderzoek in te stellen naar alternatieve locaties. Dit tegen het zere been van KPN die de mast dolgraag wil. "Wij gaan zo steeds meer een probleem met deze gemeente krijgen", zei de afgevaardigde van KPN gisteravond die niets van de toezegging van Michels wist.

Een ambtenaar van de gemeente Winsum repte zich om te zeggen dat de uitspraak van burgemeester Michels geen collegebesluit is. "Dit zijn politieke uitspraken. Het is niet juridisch en wij kunnen alleen maar iets met wat zwart op wit staat." Maar daar was de raadsman van Roel Assies – een van de bezwaarmakende omwonenden – het niet mee eens. "De burgemeester is bevoegd gezag. Als hij zoiets zegt, moeten burgers er op kunnen vertrouwen dat hij dat uitvoert."

Attentie: umts-winsum.nlBron: dvhn

Voeg toe aan: