Zoeken
 


Het aankomende downloadverbod

Laatste wijziging: zaterdag 31 oktober 2009 om 18:21, 2451 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 31 oktober 2009


Het downloaden uit illegale bron wordt wordt binnen drie jaar onrechtmatig en strafbaar. De kopieerheffing op blanco cd’s en dvd’s wordt afgeschaft.

Daar moet u het dan mee doen: "het downloaden uit illegale bron" wordt strafbaar. Mag u mij eens vertellen wat dat precies inhoudt. Zijn alle torrentsites dan bij voorbaat strafbaar omdat ze mogelijk naar illegale content linken? Worden nieuwsgroepen door de Nederlandse overheid tot illegale bron bestempeld en wordt het daarom voor ISPs in Nederland verboden om deze diensten nog aan te bieden? Wat als ik dan in het buitenland een nieuwsgroep-abonnement afsluit bij bijvoorbeeld Giganews? Mag dat dan weer wel?

En niet onbelangrijk: hoe gaat onze overheid dat verbod precies controleren en naleven? Misschien is het onze toppers nog niet helemaal duidelijk, maar zodra downloaden uit illegale bron strafbaar wordt, dan krijgt Justitie het heel, heel erg druk. En wat dat strafbaar betreft, hoe gaat dat er precies uitzien? Krijgen we onze eigen Franse praktijken? Nee, dat wil onze regering niet:

De regering wil geen Franse praktijken in Nederland. "Het kabinet wil het downloadverbod niet gebruiken om individuele internetgebruikers het leven zuur te maken, maar juist om de illegale activiteiten van commerciële partijen uit te bannen."

Wat zijn ze lief voor ons hè, de mensen die hun salaris van ons krijgen? Het gaat om de criminelen, niet individuele internetgebruikers. Maar natuurlijk. Een beetje oplettende Nederlander was het al opgevallen dat onze overheid voorop loopt wanneer het bemoeizucht en ongegronde verdachtmaking betreft. Nederlanders worden bij voorbaat al verdacht geacht doordat zij bijvoorbeeld vingerafdrukken moeten afstaan die mogelijk voor opsporingsdoeleinden gebruikt mogen gaan worden. De opkomst van de omgekeerde bewijslast. De burger staat bij overheden bekend als de moderne incarnatie van terrorisme en dan zou ik moeten geloven dat het downloadverbod niets gaat betekenen voor individuele internetgebruikers? Maar natuurlijk.

Het gaat wel om het aanpakken van de individuele gebruiker. De weg is er namelijk reeds voor geplaveid aangezien het Europese Parlement de toetsing van de internetban al geschrapt heeft. Oftewel, de EU heeft geen moeite met het afsluiten van internetgebruikers zonder gerechtelijk aangetoonde aanleiding, dus waarom zou Nederland dat dan uiteindelijk wel hebben? Wij staan immers altijd als braaf en volgzaam jongetje vooraan de rij om geheel vrijwillig en zonder tegenstand gestraft te worden.

U wordt zoals gewoonlijk weer voorgelogen. Stapje voor stapje verdwijnen uw rechten, graad bij graad wordt de kikker verder gekookt. En dat terwijl er reeds allerlei kookwekkers op vele plekken enorm luid staan te rinkelen… Op naar een algeheel leefverbod dan maar?Bron: anarchiel

Voeg toe aan: