Zoeken
 


Obama roept toch medische noodtoestand uit (video)

Laatste wijziging: zondag 25 oktober 2009 om 13:17, 3799 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 25 oktober 2009

De Amerikaanse president Barack Obama heeft de medische noodtoestand afgekondigd in de Verenigde Staten, nadat in het land meer dan 1.000 mensen overleden aan de Mexicaanse griep. Dat maakte het Witte Huis vandaag bekend.

‘Obama declares H1N1 emergency ‘ meldt de omroep CNN.

Met het uitroepen van de noodtoestand wordt de Mexicaanse griep als een zaak van “nationale urgentie” gekwalificeerd. Dat laat een uitbreiding van de bevoegdheden van medische centra toe, die zo de toestroom van besmette patiënten beter moeten kunnen opvangen. Voor het uitvoeren van spoedoperaties zal het niet langer nodig zijn eerst aan bepaalde federale eisen te voldoen.

Sinds het A/H1N1-virus in de lente opdook, maakte de grieppandemie al meer dan duizend doden in de VS. Minstens 20.000 besmette personen moesten in het ziekenhuis worden opgenomen, zo deelden de federale autoriteiten mee. Het aantal besmette personen in het land loopt in de miljoenen en dat aantal blijft nog stijgen.

Noot redactie:
Een vaccinatie is niet de oplossing en zal het ook niet worden.Bron: ralphbijker

Voeg toe aan: