Zoeken
 


20,000 Troepen In de VS voor 2011 (video)

Laatste wijziging: dinsdag 9 december 2008 om 18:21, 2019 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 9 december 2008


Het Pentagon wil meer dan 20.000 militairen in de straten van de Verenigde Staten inzetten voor 2011.

Het VS leger overweegt om meer dan 20.000 troepen in uniform voor 2011 in de Verenigde Staten te hebben, opgeleid om Staten en lokale ambtenaren te helpen in het geval van een nucleaire terroristische aanval of andere binnenlandse catastrofes, volgens ambtenaren van het Pentagon.

De lang geplande verschuiving in de rol van het Departement van Homeland security werd onlangs gesteund met een financiering en troepen verplichting na jaren van debat door het Congres en buitenlandse deskundigen.

Er zijn critici in het leger en onder burger vrijheidsgroepen tegen de verandering en zeggen dat de nieuwe Homeland initiatieven het leger en mogelijk de Comitatus Akte zal ondermijnen, een 130 jaar oude federale wet die het leger beperkt om een rol in binnenlandse wetshandhaving te spelen.

Maar het Bush beleid en sommigen Congresleden hebben voor de omstreden militaire rol gepleit en zeggen dat de grootste binnenlandse dreiging, terroristen zijn die de proliferatie van massa vernietigingswapens exploiteren.Bron: endtimes

Voeg toe aan: