Zoeken
 


Vallen de beurzen binnenkort 50%?

Laatste wijziging: vrijdag 16 oktober 2009 om 10:31, 5214 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 16 oktober 2009

Op The Market Oracle, waar al ruim een jaar van te voren wekelijks werd geschreven over de uitbraak van de financiële crisis in de herfst van 2008, wordt gewaarschuwd dat de beurzen op het randje staan van een enorme val van mogelijk wel 50%.

Daarnaast waarschuwen steeds meer economen, analisten en beleggers voor het ontstaan van (hyper)inflatie. Aanvankelijk dachten velen dat de Amerikaanse en Westerse economiën nog jaren met deflatie te maken zouden hebben, maar steeds meer signalen wijzen uit, dat de enorme hoeveelheden geld die uit het niets zijn gecreëerd en in de economiën zijn gepompt, over niet al te lange tijd voor enorme geldontwaarding zullen gaan zorgen – in eerste instantie in de VS, maar ook in Europa.

‘De Amerikaanse regering liegt over de inflatie,’ verklaarde beleggingsicoon Jim Rogers. ‘De inflatie gaat vanaf nu versnellen, waardoor we voor zo’n beetje alles meer moeten gaan betalen.’ Ook Rogers is er ‘heel zeker’ van dat goud binnenkort naar $ 2000 zal stijgen, en dat de dollar definitief zijn status als wereld reservemunt zal gaan kwijtraken. Toch zou hij niet in goud, maar in grondstoffen beleggen, omdat deze goedkoper zijn en steeds schaarser worden, terwijl de vraag wereldwijd explosief toeneemt.

China neemt al maanden maatregelen om zich definitief van de dollar te ontworstelen. Het land koopt met zijn gigantische dollarreserves over de hele wereld massaal goud en andere grondstoffen op. Ook heeft China met Rusland een overeenkomst gesloten om te beginnen de onderlinge handel in de eigen valuta af te handelen, en niet meer in dollars. In Washington wordt deze ontwikkeling met argusogen gevolgd, temeer omdat ook andere landen steeds openlijker durven roepen dat de dollar vervangen moet worden.

Volgens Jim Rogers werd de 19e eeuw gedomineerd door het Britse Rijk, de 20e eeuw door de Verenigde Staten, en zal de 21e eeuw toebehoren aan China, waar de rest van Azië enorm van zal profiteren. Het zwaartepunt van de wereldeconomie zal daarom onvermijdelijk verschuiven van West naar Oost, waardoor vooral de VS. maar ook Europa aan macht en welvaart zullen moeten inboeten.Bron: hoaxwereld.nl

Voeg toe aan: