Zoeken
 


Lynn McTaggert-what doctors don't tell you

Laatste wijziging: dinsdag 9 december 2008 om 17:51, 2751 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 9 december 2008

 

 

Zij is het best gekend als stichter en redacteur (met haar uitgeversechtgenoot Bryan Hubbard) van het UK en de belangrijke uitgever van de V.S. 's van artikels en boeken over alternatieve gezondheid en spiritualiteit, met inbegrip van het internationale nieuwsbrief Wat Artsen u niet vertellen. Zij stelt al jaren mistanden aan de kaak in de medische wereld en wil de patiënt mondiger maken.

Toen schrijfster en journalist Lynne McTaggart (43) in 1985 ziek werd, vond ze - na zo ongeveer alles in het reguliere en alternatieve circuit te hebben uitgetest - in de vakliteratuur een ziekte die haar symptomen beschreef.
Enkele jaren later was ze beter.

Deze persoonlijke ervaring was voor McTaggart - van Amerikaanse origine maar al jaren werkzaam en woonachtig in Engeland - de aanloop naar een maandelijkse nieuwsbrief over alles wat artsen je niet vertellen en wat je als 'consument' wél moet weten: what doctors don't tell you. What Doctors Don't Tell You heeft de afgelopen jaren in Engeland in brede kring faam verworven.Ter gelegenheid van de presentatie van de Nederlandse vertaling van haar boek Wat artsen je niet vertellen (Lemniscaat 1999) kwam McTaggart naar Nederland.

Tevens is Lynne McTaggart de schrijfster van het boek‘The Field' bij ons beter gekend als ‘Het veld'. Volgens de auteur komt het lezen van ‘The Field' ‘enigszins overeen met de ontdekking dat The Force uit de filmcyclus Star Wars echt bestaat'. In haar boek doet onderzoeksjournaliste McTaggart verslag van haar talrijke interviews met wetenschappers uit de hele wereld waarin zij hun onderzoeken beschrijven die aantonen dat er een allesomvattend energieveld bestaat - het Zero Point Field - dat mens en materie en het universum met elkaar verbindt.

McTaggart ontdekte ‘het veld' bij toeval toen zij onderzoek deed naar alternatieve medische behandelingen voor haar stichting What Doctors Don't Tell You. ‘Ik stuitte telkens op behandelingen die gebruik maakten van een diepere energiebron die we allemaal in ons schijnen te hebben of waarmee we in contact staan', aldus McTaggart. ‘Het leek me logisch dat er meer achter moest zitten en dat het niet beperkt kon blijven tot de geneeskunde.'

Ze begon vragen te stellen over elektromagnetisme aan een aantal pioniers op het gebied van de wetenschap en kwam terecht in de wereld van de kwantumfysica. ‘Ik vond het nog het moeilijkst hen zover te krijgen hun theorieën op een voor iedereen begrijpelijke manier uit te leggen', zegt McTaggart. ‘Vaak waren hier tussen de twintig en dertig interviews voor nodig. Na de verschijning van het boek was ik erg blij en opgelucht over het feit dat ik zo veel complimenten kreeg van andere wetenschappers over de duidelijke en nauwgezette manier waarop de materie in het boek werd beschreven.'

Echter, niet alle wetenschappers waren blij met het effect dat het boek sorteerde. ‘De wetenschap in het algemeen is erg traditioneel en behoudend en richt zich meer op de dienstverlening aan de industrie dan op het vergaren van kennis', aldus McTaggart. ‘Het Zero Point Field is het werk van wetenschappelijke pioniers, de Christopher Columbussen en Einsteins van deze tijd.
. De wetenschap in het algemeen is als een enorm bed met onkruid waar een paar bloemen boven uitsteken', voegt ze eraan toe. Ze schat dat het daarom misschien wel 25 tot 30 jaar kan duren voordat de nieuwe theorieën door de orthodoxe wetenschap worden geaccepteerd.



Bron: tachyoninfo

Voeg toe aan: