Zoeken
 


Overheid handelt in persoonsgegevens

Laatste wijziging: donderdag 15 oktober 2009 om 15:26, 4593 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 15 oktober 2009

Overal in het land hangen camera’s. Een groot deel daarvan is van de KLPD die camera’s op alle belangrijke punten in het wegennet heeft hangen. Maar hoe wordt er omgegaan met de verzamelde gegevens?

Normaliter moet een ondernemer duidelijk maken dat er gebruik gemaakt wordt van cameratoezicht. Ook is de ondernemer gebonden aan strenge regels ten aanzien van bewaartermijnen. Alles vastgelegd in de WBP en gecontroleerd door het CBP. De politie lijkt echter eigen regels te hebben en zich niets aan te trekken van de wet.

Zo lijkt het er sterk op dat verzamelde kenteken gegevens gedurende zo’n vier maanden bewaard worden. In tegenstelling tot een advies van het CBO dat stelt dat de gegevens direct verwijdert moeten worden.

Daarnaast ziet het er naar uit de gegevens niet alleen te lang bewaard worden, ze worden ook nog eens geleverd aan commerciele partijen.

Het zou goed zijn als er eens diepgravend onderzoek wordt gedaan naar de toepassing van onze privacygevoelige gegevens door onze overheid. Koppelingen tussen overheidsinstanties is nog te begrijpen, maar commerciele toepassing is toch buiten alle proporties?

Lees een volledig artikel op BN/De Stem.Bron: scytale.nl

Voeg toe aan: