Zoeken
 


Intuïtie of toevalligheden?

Laatste wijziging: zondag 11 oktober 2009 om 19:25, 2271 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 11 oktober 2009

Elk moment kunnen zich toevalligheden voordoen. Tijdens ons bewustwordingsproces gaan we ze echter niet meer bestempelen als toevalligheden. We gaan de verbinding leggen met een Hogere bedoeling. Uit ervaring hebben we geleerd dat al die toevalligheden in ons leven bijzonder zijn geweest. We zijn die toevallige ontmoetingen en gebeurtenissen serieus gaan nemen en hebben ontdekt dat het een niet los staat van het ander.

Het kan zijn dat onze aandacht ergens naar toe wordt getrokken, het zij een boek, een vacature, informatie, een persoon. Toevallig blijkt dit boek, deze vacature, informatie of deze persoon het antwoord te hebben waar wij al een paar weken naar zochten, bewust en onbewust. Ineens doet de kans zich voor en op dat moment zijn we erg onder de indruk. Het blijkt een mooie samenloop van omstandigheden en de kans die ons wordt geboden grijpen we in volle overtuiging aan, het voelt goed.

Dit verschijnsel wordt synchroniciteit genoemd, het zien van betekenisvolle gebeurtenissen. Wanneer mensen terugkijken op hun leven wordt een patroon van toevalligheden en geheimzinnige gebeurtenissen die zich hebben voor gedaan meestal wel duidelijk.

Niet zo eenvoudig is het om deze synchroniciteiten in het heden te ontdekken op het moment dat zij zich voordoen. Die momenten kunnen heel ingrijpend zijn, zodat we niet omheen kunnen en die momenten kunnen heel vluchtig zijn en niet opgemerkt worden. Een leven waarin het ego overheerst, een leven waarin we nastreven het lijstje in ons hoofd af te werken met de dingen die we willen bereiken sluit ons af voor het zien van de signalen en de geboden kansen. We leven ons leven met oogkleppen op. De mogelijkheden en kansen zijn er altijd en worden gezien wanneer we het kalmer aan doen, onze aandacht gaan verleggen en gevolg gaan geven aan de kansen die ons worden geboden. We mogen onze intuïtie volgen, onze innerlijke gids.

Van alle synchroniciteiten die we kunnen ervaren zijn de nachtelijk dromen, en de herinnering de volgende morgen nog wel het meest vaag. Dromen zijn vol beelden en symboliek en lijken soms nergens over te gaan. Het gevoel dat je erbij had terwijl je droom beleefde is nog het enige wat indruk maakte. Daarom geven we het snel op om die droom aandacht te geven. Dromen die werkelijk een grotere betekenis hebben worden vaak voor een langere periode onthouden. De betekenis en de boodschap van de droom lijkt ons steeds te ontgaan.

Toch is het belangrijk om te luisteren naar dit gevoel, het stuurt ons de juiste richting op. Herkenning van de signalen is leven vanuit de intuïtie. Het is het beleven waar we allemaal naar toe gaan en wat we dus allemaal gaan ervaren. Afstemmen op de energie van anderen en empathie wordt een vermogen dat we allemaal gaan ontwikkelen. Verbondenheid en herkenning vinden in anderen is het collectief bewust Zijn en is wat we in oorsprong hebben.Bron: nieuwbewustnederland

Voeg toe aan: