Zoeken
 


Yin & Yang 2

Laatste wijziging: dinsdag 6 oktober 2009 om 12:24, 2808 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 6 oktober 2009

YIN + YANG = EGO + PERSOONLIJKHEID

Zijn wij in onze persoonlijkheid in balans; dan wordt onze HOGERE ZELF bewustzijn geactiveerd. Het zijn de YIN en YANG positieve eigenschappen die samen een geheel en eenheid vormen en kunnen niet LOS van EKAAR gezien worden. Yin en YANG moeten elkaar aanvullen en versterken, zonder het een kan het ander niet bestaan en het een is net zo belangrijk als het ander. Als wij in YIN + YANG positief zijn, ZIJN wij zelf ook positief en IN balans, in onze EGO.

Als wij niet in balans zijn hebben wij een lagere energie in ons en dit is onze LAGERE ZELF. Dan IS deze persoon nog niet BEWUST van zijn eigen innerlijke kracht en dan is zijn eigen hogere ZELF bewustzijn niet geactiveerd. Als wij nog niet weten wat wij zelf steeds fout doen, kunnen wij ook niet in balans komen. Iedereen moet zijn eigen LAGERE ZELF begrijpen, het is een negatieve EGO.

Op LAAG niveau is YANG energie sterker = negatief dominant sterker aanwezig.
Op HOOG niveau is YIN energie sterker= doordat innerlijke kracht aanwezig is.

YANG positief: mannelijke energie, een doel heeft, oorzaak heeft, gezag heeft, creatief is, scheppende kracht in zich heeft, geeft, Aarde, dag, en zon.

YANG negatief: dominant, macht, depressief, koppig, hard voor zichzelf, te hard voor anderen, niet geloven in spiritualiteit, negatief denken, niet mee kunnen veranderen, niet los kunnen laten, zwart/wit denkers en hun EGO niet in balans.

YIN positief: vrouwelijke energie, het middel zoekt, gevolg zoekt, volgzaam is, innerlijke kracht in zich heeft, ontvangen, Hemel, nacht, maan.

YIN negatief: je komt niet op voor jezelf, angst, emoties, kwetsbaar, jaloers, niet kunnen kiezen, liegen, perfectionisme, dit komt door geen zelfvertrouwen. EGO niet in balans, komt niet genoeg vertrouwen op hun eigen innerlijke kracht. Voor meer informatie kijk ook op ""Zijn je chakras in balans'' op deze site.Bron: spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: