Zoeken
 


Haal je geld van de bank nu het nog kan

Laatste wijziging: maandag 5 oktober 2009 om 14:09, 5596 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 5 oktober 2009

De banken hebben het geld dat ze van ons (spaarders) geleend hebben, zelf weer uitgeleend met dikke winst aan bedrijven en particulieren die niet tevreden waren met hun huidige financiële situatie. Vandaag de dag noemen we dat investeren vroeger noemde men dat ontevredenheid.

Veel van deze mensen blijken nu het geld van de bank niet terug te kunnen betalen, anders gezegd jouw geld wordt niet terug betaald. En wat de bank niet heeft kan die ook niet terug betalen. Maar zul je zeggen, dan krijg ik mijn geld van de staat terug, net zoals je auto verzekerd is tegen een ongeval. Maar deze verzekeringen zijn slechts gebaseerd op af en toe een ongeluk. Als alle auto’s te gelijkertijd zouden crashen, of de achterstallige schuld zo hoog op zou lopen dat meerdere banken in de problemen komen, kan je gewoon fluiten naar je centen.
 
Salomo beschrijft dat heel simpel: Het kromme kan niet recht zijn en het ontbrekende kan niet geteld worden. Altijd heb ik mij verbaasd over de vreemde boekhoudkundigeregel dat schulden bij het bezit opgeteld worden. En dankzij deze regel rekenen we onszelf nog steeds rijker dan dat we werkelijk zijn. We kunnen dit Bijbelse principe misschien een poosje verdoezelen, en denken dat het nu anders is, maar dood is dood, leeg is leeg en op is op. Wat ze je ook vertellen, goud kan niet bijgemaakt worden, welvaart kan niet geprint worden.
 
Pieter Lakeman  voorzitter van de Stichting Hypotheekleed die vorige week de oproep deed aan DSB-klanten om al hun geld op te nemen om het faillissement van de bank te bewerkstelligen, wordt nu door verschillende personen, waaronder Minister van  financiën Wouter Bos, president van de Nederlandse bank Nout Wellink en natuurlijk DSB-bestuurder Robin Linschoten onder vuur genomen, noemde deze actie ,,onverantwoordelijk'', ,,onrechtmatig'' en gaan kijken ,,of het strafbaar is, of dat hij aansprakelijk is.
 
Het is tegenwoordig “not done” om je eigen geld van de bank te halen. Vorig jaar bij de val van Lehman Brothers in America zagen we hetzelfde, mensen die in paniek hun zuur verdiende centjes veilig probeerden te stellen werden bestempeld als rebellen, mensen die hun regering niet vertrouwen. Nou, bij deze zal ik je een openbaring geven: de regering is niet te vertrouwen! In het verleden nooit geweest in het heden nooit bewezen. Als jij je geld van bank haalt, gewoon of in paniek is dat jouw goed recht, het is jouw geld! Niet van de bank, niet van de regering, niet van de economie niet van de samenleving, het is van jou. Al spoel je het allemaal door WC, geen overheid heeft het recht jou te vertellen wat je wel of niet zou mogen doen voor de economie. De economie staat ten dienste van de mensheid. De mensen zijn geen slaven van de economie, de banken of de regering.
 
Maar banken hebben een zeer gammel financieel systeem opgezet met medeweten van de overheid, heus niet om de mensen van dienst te zijn, maar om er zelf beter van te worden. Een run op de bank betekent een openbaring van hun frauduleuze systeem. Bankiers en politici zijn daarom als de dood voor een run op de bank omdat dat het einde betekent van hun winstgevende systeempje. De overheid garandeert 20.000 euro per rekening niet omdat ze zo met ons te doen hebben als wij ons geld verliezen. Ze proberen met deze garantie mensen ervan te weerhouden naar de banken te rennen in tijden van nood om zo hun systeem te behouden voor de ondergang. Bij een enkel faillissement geeft deze garantie nog wel enige garantie maar in uitzonderlijke omstandigheden heeft ook de overheid het geld niet.
 
Daarom doe ik bij deze als onbeduidend bloggertje aan iedereen de ,,onverantwoordelijke'', ,,onrechtmatige'' oproep om zelf verantwoording te nemen voor je eigen geld en het van de bank te halen voor het te laat is. Laat die dikbuiken maar piepen en klagen, ze hebben hun zakken allang gevuld. Laat je niet misleiden door beloftes en valse claims op welvaart die toch niet na te komen zijn.
Als het systeem in elkaar stort als omdat wij slechts ons geld terug eisen bewijst dat des te meer dat het systeem aan kanten rammelt. Dus vertrouw de overheden en banken en betaal de prijs daarvoor, of neem je eigen verantwoording.
 
,,Onverantwoordelijk'' en ,,onrechtmatig'' is altijd nog iets anders als onwettig. 


Bron: openvizier

Voeg toe aan: