Zoeken
 


Persoonlijke Programma's

Laatste wijziging: zondag 4 oktober 2009 om 10:53, 3301 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 4 oktober 2009

We hebben allemaal programma's in onszelf zitten, dit betekent dat we mogen (INZIEN) welke 'fouten' we in onszelf hebben. Als we bepaalde programma's hebben begrepen, worden die ook weer losgelaten en verdwijnen ze in het niets.

We zijn allemaal hier op Aarde om die programma's, dus fouten in onszelf te zien dus te herkennen en te begrijpen. Doen we niets, blijven we gevangen in de 3e Dimensie van bewustzijn en groeien we niet mee en blijven we achter en blijven we problemen houden. We zijn dan gevangen in een lager bewustzijn en kunnen niet meegroeien met de rest van de mensheid naar de 4e Dimensie bewustzijn.

Spiritualiteit betekent met je Geest gaan begrijpen, dus niet met je verstand. Willen we daar geen aandacht aanbesteden, groeien we dus niet mee en blijven we achter. De meeste mensen werken al aan zichzelf om deze programma's die in ons zitten te gaan begrijpen en dan los te laten. Deze programma's blijven in ons zitten als we er niet naar kijken en gaan begrijpen. Onze ziel zal ons steeds weer die spiegel voor blijven houden, totdat we het begrepen hebben. Onze ziel laat steeds onze fouten zien in een andere vorm. Deze tekortkomingen blijven totdat we deze fouten begrepen hebben, dan gaan ze weg in het niets. Wijzelf zijn onze eigen geluksmeter, luister en kijk naar jezelf, zo te eerder komen we in balans. Geluk kunnen we zelf bepalen, door IN TE ZIEN, wat doe ik steeds fout. Vraag een eerlijke mening aan een ander, zij zien onze fouten veel beter dan wijzelf.

Als we niet mee willen gaan in de innerlijk stroming van onze eigen ziel, maar het steeds buiten onszelf zoeken, werken we alles tegen waar onze ziel voor staat. Onze ziel kan alleen functioneren met een positieve EGO en eerlijke gevoelens uit ons eigen binnensten. Onze ziel zit in de linkerhartkamer en onze ziel hoort en voelt alles en weet wat onze levensopdrachten zijn en wil ons daar mee helpen. Hebben we steeds negatieve gedachten, dan zijn we negatief bezig, dan laat onze ziel ons dit ook voelen. Ga ook na wat je gedachten zoal zijn, of zijn die zo ongecontroleerd en hebben een eigen wil? Wordt meester over je gedachten.

Persoonlijkheden die vaak ziek zijn vragen zich af wat doe ik steeds verkeert? Ja, onze ziel wil ons iets laten voelen, ga na wat je steeds fout doet. Onze ziel weet wat de algehele waarheid is en daarom zijn deze botsingen steeds binnenin ons. Dit is nodig om nu te gaan INZIEN dus te begrijpen, om iets te veranderen. Onze ziel laat ons nu duidelijk voelen, dat we zelf een afspraak hebben gemaakt met onze ziel voordat we hier op Aarde kwamen. Als we niet meegaan in die afspraak gaan we tegen de natuurlijke stroom in, dit is wat onze ziel ons wil laten voelen/weten. Het is nu de tijd, onderzoek wat wijzelf mogen veranderen.

Er zijn verschillende persoonlijkheden:
Het zijn verlegen personen, of een boeman/vrouw, of emotionele personen, of personen die geen zelfvertrouwen hebben en ook zwart/wit denkers en perfectionisten en ga zo door. Ook persoonlijkheden die in balans zijn.

Een verlegen type die niet opkomt voor zichzelf heeft geen zelfvertrouwen. Ze laten zich domineren door wat ze denken een (boeman/vrouw.) Ze laten dit zelf toe want als ze mondiger waren en meer zelfvertrouwen zouden hebben zou dit niet zo gauw gebeuren, ze denken dan dat ze zelf een slachtoffer zijn. Deze verlegen persoon mag nu zelf gaan veranderen, door zelf in hun eigen kracht te gaan staan, dan kan niemand hun meer domineren. Als we gedomineerd worden, mogen we onszelf veranderen, we kunnen die anderen persoon niet veranderen. Als we dit nu begrijpen dat wijzelf uit balans zijn, dan weten we nu ook, dat we zelf mogen veranderen en beter op mogen komen voor onszelf daar gaat het om.

De emotionele overgevoelige types hebben hun 3de chakra te open staan en vaak de keel chakra geblokkeerd. Door ongecontroleerde emoties, dus niet in bedwang houdende gevoelens, vallen ze iedere keer terug in een lager energie en houdt hen tegen in hun spirituele groei. Deze emoties plakken iedere keer vast aan hun emotionele auralaag, die om ons heen ligt. Het gaat erom dat we met onze emoties dus gevoelens in balans komen, zodat onze aura lichtgevend wordt en niet volgeplakt zit met al die emoties. Als we dit kunnen begrijpen, gaan we met onze eigen innerlijke gevoelens voelen en dat voelt heel goed aan. Dit is met je hart voelen en niet met ongecontroleerde overgevoelige overspoelde emoties die we zelf oproepen, omdat we er zelf steeds weer aandacht aan geven/besteden.

Laat ons voorop zeggen, we hebben een positieve EGO nodig. Zoals trots zijn op onszelf, onszelf liefhebben, opkomen voor onszelf en genoeg zelfvertrouwen hebben, dat is onze eigen Ik herkenen en leven uit ons eigen innerlijke centrum.

Een negatieve ego komt voort uit een persoonlijkheid die geen zelfvertrouwen genoeg heeft en deze Ego nodig 'denkt' te hebben. Als we niet genoeg zelfvertrouwen hebben gaan we al gauw een weg zoeken om dit te verbloemen, we gaan dan een EGO naast ons zelf neerzetten om daar achter te schuilen.

Perfectionisme hoort er ook bij, niet genoeg zelfvertrouwen en dit betekent dat we uit balans zijn in de onderste chakra's. Zij ontkennen hun echte persoonlijke IK. Als we perfectionist zijn, vinden we onszelf niet goed genoeg, daarom willen we ook boven eigen krachten presteren. Ze zien fouten in anderen. Het is gewoon INZIEN, we hoeven niet perfect te zijn, sta in je eigen mooie innerlijke kracht.

Alle programma's kunnen we transformeren dus (omzetten) naar positieve energie. LOSLATEN, dat is alles, dan functioneren we ook veel beter uit een eerlijke zelf. Door negatief te transformeren, gaan deze weg en lossen op in het niets waar ze vandaan zijn gekomen, zo voeden we het negatieve niet meer.

Personen die alleen zwart/wit kunnen denken, nemen zichzelf niet serieus. Zij willen niets uitzoeken, ook niet waarom zij hier op Aarde zijn, zij zitten in hun eigen denken gevangen. Als iemand iets spiritueels zegt, zeggen ze al gauw, doe normaal, maar ze zullen niet vragen wat betekent het, of wat bedoel je er mee. Ze willen geestelijk/spiritueel niet meegroeien en blijven in een laag bewustzijn.

Er zijn ook mooie mensen die willen scoren ten koste wat kost met nieuwe gegevens en dit nodig schijnen te hebben om er bij te horen. Het is voor hen telkens zoeken naar erkenning en dat gaat vaak ten koste van de waarheid. Nu zien we al we kunnen eigenlijk niemand vertrouwen, dit is niet mooi, we mogen proberen om onze eigen waarheid te voelen binnen in ons. Daarom hebben we ook zovele waarheden, iedereen interpreteert de waarheid anders, dat mag, maar blijf open staan voor veranderingen en die komen, die houden we niet tegen. Op een gegeven moment gaan we zelf anderen waarheden voelen en weten dat wat de echte waarheid is. Onze ziel helpt ons daarmee, leer intuïtief te luisteren, dan weten en voelen we al of iets goed aanvoelt. Dit is zelfvertrouwen hebben, dus vertrouwen hebben over wat we als eerste zelf voelen, het klopt altijd.

Een persoonlijkheid die in balans is daar zegen ze al gauw van dat die arrogant is. Hun uitstraling komt doordat ze zelfbewust zijn en genoeg zelfvertrouwen hebben. Deze persoon is in balans in zijn totale IK. Deze persoon heeft geen negatieve EGO nodig en werkt vanuit zijn eigen innerlijke kracht en intuïtie. Met zijn emoties is deze persoon in balans en voelt met zijn eigen eerlijke innerlijke gevoelens. Ze laten zich niet meeslepen in overgevoelige emotionele toestanden, of door mee te gaan lijden. Dit betekent niet dat deze persoon ongevoelig of egoïstisch is als ze niet emotioneel instorten bij een vervelende gebeurtenis, nee deze persoon weet als ze emotioneel in zou storten, dat ze de situaties daardoor niet zou kunnen veranderen. Deze persoon laat zich leiden door zijn positieve gedachten en gevoelens en is zo meester over iedere situatie, dus in balans.

Als we in balans zijn geeft dit ons vooral rust, iedereen kan in balans komen, het is openstaan voor onze tekortkomingen en deze LOSLATEN door transformatie. Dan transformeren ( omzetten) we negatief in positief.Bron: spiritualwisdom.nl

Voeg toe aan: