Zoeken
 


Misdaden verhinderen voordat zij gepleegd worden

Laatste wijziging: dinsdag 29 september 2009 om 15:39, 4112 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 29 september 2009


Kunstmatig Intelligente CCTV kan misdaden verhinderen voordat zij gepleegd worden.

Een nieuwe generatie Minority Report-achtige veiligheidscamera,s die misdadigers kunnen ontdekken voordat zij toeslaan, zou binnen vijf jaar in Groot-Brittannië operationeel kunnen zijn, claimen wetenschappers.

CCTV technologie identificeert verdachte individuen en gedrag en handelt overeenkomstig voordat de misdaden gepleegd worden.

Wanneer het lijkt of een misdaad gaat plaatsvinden, zal het systeem de dader mondeling waarschuwen en indien nodig de dichtst bijzijnde politieman alarmeren.

ISIS, kort voor "Geïntegreerde Sensor Informatie Systeem," wordt door een team van de Queens Universiteit in Belfast ontwikkeld.

Het wordt ontworpen om met het uitgebreide CCTV camera netwerk samen te werken dat al in bussen en treinen evenals stations, luchthavens en in straten zijn geïnstalleerd.

Het is gebaseerd op de speciaal ontwikkelde "computervisie technologie" dat beelden analyseert die door CCTV worden opgenomen en in staat is om individuen te profileren om te zien of zij een risico vormen en dan te controleren op gedragspatronen die verdacht of asociaal kunnen zijn.

De computer beoordeelt constant de situatie en als het risico te groot wordt, kan een controlekamer een mondelinge waarschuwing geven of een waakzame ambtenaar alarmeren voordat de misdaden begaan kunnen worden.

De criteria waar ISIS naar zal zoeken omvat waarschijnlijk kleding zoals capuchons, en plotselinge bewegingen, onevenwichtig gedrag zoals het verschuiven van stoelen of mondelinge agressie.

Metaaldetectors, motie detectors en zelfs microfoons kunnen uiteindelijk worden toegevoegd om het systeem verder aan te scherpen.

"Wij hebben momenteel vier miljoen camera's door het land maar hun effect op asociaal gedrag is eigenlijk te verwaarlozen," zei Dr. Paul Miller, die deel uitmaakt van een team met 50 man.

"Wij proberen een systeem te ontwikkelen dat helpt om misdaad vrije bussen, treinen, stations en luchthavens een realiteit te maken. Wij denken dat het een sterk afschrikmiddel zal zijn."

De science fiction film Minority Report, geregisseerd door Steven Spielberg met Tom Cruise in de hoofdrol, draait rond een pre-misdaad politie eenheid die misdaden kan identificeren en verhinderen voordat zij gepleegd worden.

Originele Bron: telegraph.co.ukBron: endtimes

Voeg toe aan: