Zoeken
 


Vijftig jaar zoeken naar buitenaardse wezens

Laatste wijziging: zondag 27 september 2009 om 21:57, 2887 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 27 september 2009


Met steeds verfijnder apparatuur is de mensheid op zoek naar buitenaardse intelligent - een zoektocht die deze maand zijn vijftigste verjaardag viert. De 'jacht op ET' is in handen van Seti - wat staat voor Search for Extra Terrestrial Intelligence.

Het jubileum is voor The Independent aanleiding puntsgewijs terug te blikken en stil te staan bij de nieuwste inzichten.

-Een artikel in het blad Nature uit 1959 overtuigde de wetenschappelijke gemeenschap ervan dat het waarschijnlijk was dat buitenaardse intelligentie bestond, waarschijnlijk in ieder geval dan dat die niet bestond.

-Professor Duncan Forgan - een astronoom van de Universiteit van Edinburgh, schat dat er in de ruimte minstens 360 en maximaal 38.000 vormen van leven bestaan die in staat zijn te communiceren met andere sterrenstelsels.

-Seth Shostak van Seti verwacht dat buitenaardse wezens in technologische ontwikkelingen eeuwen op de mensheid voorlopen.
-Tot nu toe is echter geen enkel teken van leven vernomen van buitenaardse wezens.

Originele Bron: The IndependentBron: welingelichtekringen

Voeg toe aan: