Zoeken
 


Archeologen vinden Egyptische muntstukken uit de tijd van de Bijbelse Jozef

Laatste wijziging: zaterdag 26 september 2009 om 20:46, 4614 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zaterdag 26 september 2009

Archeologen hebben oude Egyptische muntstukken ontdekt die de naam en de afbeelding van de Bijbelse Jozef dragen.

Dat heeft de AL Ahram krant in Cairo onlangs gemeld. Uittreksels die door MEMRI werden verstrekt tonen aan dat de muntstukken onder een massa van niet gesorteerde artefacten werden ontdekt die in het Egyptische Museum zijn opgeslagen.

Volgens het rapport, is de betekenis van de vondst dat archeologen wetenschappelijk bewijsmateriaal hebben gevonden om de tegenclaim te weerspreken die sommige historici houden dat de muntstukken niet voor handel in het oud Egypte werden gebruikt en in plaats daarvan door ruilhandel werd gedaan.
De periode waarin Jozef verondersteld wordt in Egypte te hebben geleefd past in tijd dat de muntstukken werden geslagen, zeggen de onderzoekers.

"Een grondig onderzoek openbaarde dat de muntstukken het jaar droegen waarin zij geslagen waren en hun waarde, of beeltenissen van farao,s die op het tijdstip van hun vervaardiging regeerden. Enkele muntstukken zijn uit de tijd dat Jozef in Egypte leefde, en dragen zijn naam en portret," verklaart het rapport.

De ontdekking veroorzaakte dat het hoofd van het onderzoeksteam Dr. Sa'id Muhammad Thabet in koranverzen ging zoeken waar gesproken wordt over muntstukken die in het oude Egypte werden gebruikt.
"Studies door het team van Dr.Thabet hebben geopenbaard dat wat de meeste archeologen als een soort charme namen, en anderen als een ornament of een versiering, eigenlijk een muntstuk is.”

Verscheidene feiten leidden hen tot deze conclusie: ten eerst, [het feit dat] veel dergelijke muntstukken op diverse [archeologische locaties] zijn gevonden, en ook [het feit dat] zij rond of ovaal zijn, en twee gezichten hebben: één met een inscriptie, genaamd het ingeschreven gezicht, en één met een afbeelding, genaamd het gegraveerde gezicht - net zoals de muntstukken die wij vandaag de dag gebruiken," voegde het rapport toe.Bron: endtimes.punt.nl

Voeg toe aan: