Zoeken
 


Belgisch parlement schort democratie en burgerrechten op bij grieppandemie

Laatste wijziging: donderdag 24 september 2009 om 22:36, 2105 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 24 september 2009

 

Het Belgische parlement heeft gisteren ingestemd met een wetsvoorstel om de regering speciale noodbevoegdheden te geven in het geval van een Mexicaanse grieppandemie. België is daarmee is het eerste Europese land dat officieel heeft besloten om bij de aanstaande massale vaccinatiecampagne de democratie en daarmee de rechten van de burgers buiten werking te stellen en in handen te geven van een 'crisis comité', dat uiteindelijk alleen aan de WHO (/VN) verantwoording schuldig is. Eerder besloten twee andere EU-leden, Griekenland en Frankrijk, om in het geval van een grieppandemie de hele bevolking verplicht te gaan vaccineren.

Op 6 juni verhoogde de WHO (Wereld Gezondheids Organisatie), waar 194 landen bij zijn aangesloten, de dreiging van de Mexicaanse (varkens-)grieppandemie naar niveau 6, waardoor overheden in staat werden gesteld om 'passende' noodmaatregelen te nemen. De meeste mensen beseffen echter nog steeds niet dat de WHO de autoritaire bevoegdheden heeft om alle aangesloten landen hiertoe te verplichten. De besluiten in België, Frankrijk en Griekenland zijn dan ook genomen naar aanleiding van de WHO-richtlijnen ten aanzien van de grieppandemie, en zullen daarom ook door de andere landen -dus ook Nederland- moeten worden opgevolgd.

 
In de VS, Frankrijk en België is op grond van deze richtlijnen inmiddels officieel besloten om de politie en/of het leger in te zetten bij de aanstaande grieppandemie en de daaraan gekoppelde massale verplichte vaccinaties.


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: