Zoeken
 


Spoken: Het sprookje van 9-11

Laatste wijziging: maandag 21 september 2009 om 18:39, 5422 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 21 september 2009


Waar het gros van de New Yorkers de afgelopen week stilstond bij de aanslagen van 11 September van alweer 8 jaar geleden, en de Nederlanders weer even trots waren op hun koloniale verleden, greep Manu de kans om een show te maken over de 'ware' gebeurtenissen van die zogenaamde terroristische daad, die de koers van het begin van de 21ste eeuw drastisch zou veranderen aangaande internationale politiek. Kees Schaap, de maker van de film "Het complot van 11 september" (die uitgezonden werd op Zembla) en Coen Vermeeren, die in de film een groep studenten aanstuurde om o.a. te onderzoeken of de WTC-torens wel neer te halen waren door vliegtuigen, gaven acte de présence en deden verslag over hun bevindingen.

Socioloog Stef Aupers hing aan de lijn om een heel andere invalshoek te vertolken, namelijk in hoeverre complottheorieen een substituut zijn geworden voor religieuze uitingen in een steeds seculierder wordend Nederland. Ook hangt Mark Oosterveld aan de lijn, hij vertelt over welke theorie omtrent 9-11 nog overeind staat. Als hoofmoderator van de "9-11 was an inside-job-hyves" is hij ervan overtuigd dat de Amerikaanse regering veel meer afwist van de aanslagen die 'officieel' zouden worden opgeeist door Al Qaida. Het spook deze week is afkomstig van de engelstalige MC, Kain Slim. Listen to the lyrics! Paris, KRS-ONE, Dead Prez, Chuck D, Appa, Opgezwolle, Jawat en Immortal Technique getuigen van hun twijfels over 9-11! Likshot.



Bron: lijn5.com

Voeg toe aan: