Zoeken
 


IJverige leerlingen schrijven onzinboetes

Laatste wijziging: donderdag 17 september 2009 om 22:56, 4050 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 17 september 2009


Leerling-agenten van het Amsterdamse politiekorps krijgen een dvd thuis gestuurd waarop staat voor wat voor zaken ze een bekeuring mogen uitschrijven.

Daarmee moet een einde komen aan het uitdelen van onzinnige boetes door overijverige studenten, bevestigde een woordvoerder van de politie woensdag een artikel daarover in De Telegraaf.

De leerling-agenten leven zich vooral uit bij milieudelicten. Zo kreeg een vrouw onlangs een bekeuring, omdat ze een briefje op een boom had geprikt met een oproep voor haar vermiste huisdier. Dat is schade toebrengen aan het milieu, oordeelden de agenten in spe. Ook boetes voor homoseksuelen op een ontmoetingsplek in Amsterdam-West, omdat ze de bosjes zouden beschadigen, zijn volgens het hoofdstedelijke korps niet de bedoeling.

De politiezegsman benadrukt dat het milieu erg belangrijk is voor het korps. ,,Maar we proberen onze studenten nog beter te leren hoe ze boetes moeten uitschrijven voor zaken die echt belangrijk zijn.''

De dvd is gemaakt door de Amsterdamse Politie Academie en Bureau Milieu Criminaliteit. De overijverigheid komt doordat leerlingen voor hun milieuexamen, dat aan het eind van de opleiding plaatsvindt, een bepaald aantal boetes moeten hebben uitgedeeld. Op de dvd zijn ook zaken te zien waar de studenten juist wel tegen moeten optreden, zoals vissen met levend aas, een café dat met de deuren open voor geluidsoverlast zorgt of lege verfpotten of accu's op de stoep. Ook de bekeuringen die ze uitdelen voor het afsteken van vuurwerk tellen mee voor het examen.



Bron: depers

Voeg toe aan: