Zoeken
 


Geo-engineering mogelijk verplicht, zegt Royal Society (chemtrails)

Laatste wijziging: maandag 7 september 2009 om 19:38, 4978 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 7 september 2009
Geo engineering in de vorm van “chemtrails” wordt al jaren door autoriteiten uitgevoerd, maar nu probeert men het legitiem te maken.

De Royal Society zegt dat grootschalige regelingen voor geo-engineering, zoals massale boomplant campagnes of het “schieten” van zwavel in de atmosfeer om het zonlicht te blokkeren, kan worden vereist om Global warming te bestrijden.

Geo-engineering is niet langer meer het laatste redmiddel om Global warming te bestrijden - d.w.z., als wij mensen onze inspanningen niet kunnen samen bundelen om het kooldioxide dat wij in de atmosfeer pompen te verminderen.
 
Dat is de waarschuwing die de Royal Society deze week in een rapport publiceerde. De grote, dure en onzekere engineering projecten - denk aan het installeren van koolstof schrobbende apparaten op verschillende continenten of het schieten van aerosol in de atmosfeer om het zonlicht te blokkeren -zouden de enige optie voor de mensheid kunnen zijn om kunstmatige Global warming te vertragen, waarschuwen de auteurs van het rapport.
 
Dit is omdat de huidige inspanningen om broeikasgas emissies te verminderen niet ver genoeg gaan, volgens de auteurs.
 
De wereld moet voor 2050 de atmosferische kooldioxide niveaus hebben gehalveerd tot wat zij in 1990 hadden, maar op dit ogenblik,"zijn de globale inspanningen om de emissies te verminderen nog niet voldoende succesvol geweest om zekerheid te verstrekken dat de verminderingen die nodig zijn om gevaarlijk klimaat verandering te vermijden zullen worden bereikt," verklaart het rapport.
 
Men hoopt dat de post-2012 doelstellingen voor emissie vermindering meer actie zal stimuleren door efficiëntere mechanismen, verwijzend naar de aanstaande besprekingen van de Verenigde Naties in Kopenhagen om een koolstofvermindering overeenkomst te implementeren om het Kyoto Protocol te vervangen (zie Kopenhagen oproep:Biz Leaders Back GHG Reduction Efforts)
 
"Maar er is een ernstig risico dat er niet voldoende matigingsacties op tijd zullen worden geïntroduceerd, ondanks het feit dat de vereiste technologieën zowel beschikbaar als betaalbaar zijn,” verklaart het rapport.
 
Geo engineering is depopulatie!
 
Dus, terwijl wij ijveren naar een reusachtige vermindering van emissies, zouden de overheden in de wereld manieren moeten bedenken om geo-engineering projecten te behandelen.
 
Dit valt in twee groepen. De eerste is kooldioxide verwijdering, het impliceert alles van planten en veel bomen tot aan het bevruchten van de oceanen om de groei van koolstof dioxide absorberende plankton te stimuleren (zie Carbon Capture Firm Could Use the Ocean to Combat Global Warming.”
 
Het is de wortel van het probleem om atmosferisch kooldioxide te verminderen maar het zal waarschijnlijk zeer duur en ingewikkeld zijn. Van de beschikbare keuzen, heeft oceaan bevruchting een aantal van de grootste potentiëlen voor negatieve bijwerkingen, meldt het rapport.
 
De tweede techniek, zonlicht beheer, zou goedkoper en sneller kunnen zijn. Het zonlicht beheer omvat regelingen zoals het pompen van zwavel in de stratosfeer om hetzelfde soort Globale koeling effect te forceren dat na een grote vulkanische uitbarsting plaatsvindt (zie: Green Light)
 
Het zou ook projecten kunnen omvatten zoals het schilderen van veel daken met witte verf om meer zonlicht terug in de ruimte te kaatsen - een idee dat steun heeft gekregen van Energie Secretaris, Steven Chu en anderen.
 
Maar de zonlicht blokkerende regelingen behandelen niet direct de kooldioxide in de atmosfeer en dragen de risico's van onbekende en mogelijke catastrofale bijwerkingen, waarschuwt het rapport. Dus, zouden zij slechts moeten worden gebruikt als het absoluut noodzakelijk is.
 
Gezien de uitdagingen die de aarde onder ogen ziet, hebben de verschillende concepten serieuze aandacht van belangrijke geo-engineering partijen gekregen met inbegrip van het Obama beleid, volgens Wall Street Journal.
 
Geo-engineering zal zeker een ongekend niveau van internationale samenwerking vereisen - eerst bij de onderzoeken om te bepalen welke het beste werken en dan bij de besteding van miljarden dollars om hen uit te voeren, volgens het rapport.
 
Originele bron: greentechmedia.com
 


Bron: endtimes

Voeg toe aan: