Zoeken
 


Neem de griepprik of wordt ontslagen

Laatste wijziging: donderdag 3 september 2009 om 10:16, 3855 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 3 september 2009
 
Ongeveer 25.000 werknemers van de Capital Region ziekenhuis moeten een verplichte staats “schild” nemen – “werk mee of wordt ontslagen.”

Werknemers van de Capital Region ziekenhuizen moeten dit jaar een griepprik nemen of het verlies van hun banen onder ogen zien.

De eisen maken deel uit van een nieuwe noodsituatie verordening dat eerder deze maand door de Staatsziekenhuis en de Plannende Raad werd goedgekeurd en het vereist dat alle ziekenhuis werknemers het griepvaccin krijgen - dit is een eis ten aanzien van de werkgelegenheid.
 
Ziekenhuizen proberen snel het nieuwe werkplaats beleid te assembleren om aan de verordening te voldoen en eenmaal ingevoerd worden werknemers die weigeren met disciplinaire actie gedreigd en zelfs beëindiging van het werk.
 
Het nieuwe beleid geldt voor alle werknemers, van portiers en kantine werknemers tot aan artsen en verpleegkundigen. Het beleid beïnvloedt ongeveer 25.000 mensen in de regio.
 
Het Abany Medische Centrum is het belangrijke ziekenhuis in de regio en stuurde eerder deze week de aankondiging naar al zijn werknemers met de mededeling dat de griepprik voor 16 oktober genomen moet worden.
 
Woordvoerder Gregory McGarry zegt dat het ziekenhuis "correctieve actie" tegen zijn werknemers kan ondernemen als zij niet voldoen, hoewel hij niet in details ging over welk type sancties zij onder ogen zien.
 
Het ziekenhuis, dat voor het vaccin zal betalen, dringt erop aan dat bijna al zijn 7.000 werknemers de prik krijgen, zelfs degenen in off-site gebouwen zoals het financiële centrum in Delmar. McGarry zegt dat deze werknemers ook tijd in de ziekenhuis gebouwen doorbrengen voor vergaderingen.
 
"Het geldt voor iedereen die contact heeft met patiënten of leveranciers,” zei McGarry. "Er kunnen zeldzame uitzonderingen zijn.”
 
St. Peter's Ziekenhuis in Albany ontwikkelt ook een reeks strikte richtlijnen aangezien zij tot doel hebben om al hun 4.500 werknemers voor 1 december te vaccineren.
 
"Er zullen zeer weinig uitzonderingen zijn," zegt woordvoerder Elmer Streeter. "Wij zullen het van al onze werknemers vereisen als voorwaarde voor werk gelegenheid.”
 
Werknemers zullen aanvankelijk vijf dagen worden geschorst als zij het vaccin niet nemen. Daarna, hebben zij nog eens vijf dagen om te voldoen voordat zij een mogelijke beëindiging onder ogen te zien.
 
Volksgezondheid ambtenaren overal in de wereld maken zich met “speciale urgentie” klaar voor de griepseizoen, vooral wegens de bezorgdheid over de H1N1 "varkensgriep” virus. De nieuwe staatsverordeningen behandelen niet het varkensgriep vaccin, slechts het seizoen gebonden griepvaccin.
 
De vereniging van verpleegkundigen in de Staat New York, die bijna 37.000 verpleegkundigen in de staat vertegenwoordigt, heeft zich verzet tegen het verplichte beleid, en nog steeds, zegt woordvoerder Mark Genovese.
 
"Wij denken dat het niet verplicht zou moeten zijn, maar wij sporen hen natuurlijk wel aan om zichzelf te beschermen.”
 
De Northeast Health in Troy, de organisatie die het Albany Memorial ziekenhuis en het Samaritan ziekenhuis in Troy bezit, ijvert voor de nieuwe richtlijnen.
 
"Wij zijn nog steeds in het proces om ons beleid inzake dit, af te ronden," zei woordvoerder Angela Yu. "Wij proberen duidelijk de regels van de gezondheid departement na te leven.”
 
Originele bron: timesunion.com


Bron: endtimes.punt.nl

Voeg toe aan: