Zoeken
 


Wat staat er in het Book of Secrets?

Laatste wijziging: vrijdag 21 augustus 2009 om 20:24, 3157 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 21 augustus 2009


Toen president Obama het Witte Huis betrad kreeg hij toegang tot het ‘Book of Secrets’. Dit boek, dat alleen door presidenten mag worden ingezien, bevat informatie over Amerika’s belangrijkste staatsgeheimen. Maar wat staat er dan in?

Tja, dat weet ik natuurlijk ook niet. Maar het idee is op zichzelf erg intrigerend. Zo intrigerend dat er zelfs een film over is gemaakt: National Treasure 2. In deze kaskraker achterhaalt Nicolas Cage een aantal geheimen van dit boek.

Volgens historici wordt dit boek doorgegeven van president op president. Nadat de ‘Commander in Chief’ het Witte Huis verlaat schrijft hij er een boodschap in voor zijn opvolger. Tevens worden Amerika’s grootste geheimen, die alleen geschikt zijn voor de ogen van de president, erin genoteerd.

Zo zou het boek informatie bevatten over de moord op president John F. Kennedy, de veelbesproken UFO-landing in Roswell en de geheime legerbasis Area 51.

Tijdens een radio-interview in het Witte Huis, waarin president Obama vragen beantwoordde van luisteraars over zijn hervormingsplannen voor de gezondheidszorg, kon de presentator het niet laten hier een vraag over te stellen:

Wat er echt in het ‘Book of Secrets’ staat zullen we nooit weten. Of het daadwerkelijk bestaat, of slechts een grap is tussen presidenten onderling, evenmin. Maar het idee is op zichzelf al intrigerend genoeg. Ik kan de film National Treasure 2 dan ook ten zeerste aanraden.Bron: amerika.blog.nl

Voeg toe aan: