Zoeken
 


Nieuw draadloos stroomsysteem gedemonstreerd

Laatste wijziging: woensdag 19 augustus 2009 om 16:37, 3794 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 19 augustus 2009

 

Op een hightechconferentie werd een systeem gedemonstreerd dat draadloos stroom aan apparaten kan leveren.

Het apparaat maakt gebruik van simpele natuurkunde en kan gebruikt worden om een reeks aan elektronische apparaten op te laden.

Eric Giller, directeur van het Amerikaanse bedrijf Witricity, liet mobiele telefoons en televisies zien die draadloos werden opgeladen op de TED Global Conference in Oxford, het Verenigd Koninkrijk.

Hij denkt dat het systeem kilometers aan dure elektriciteitskabels kan vervangen en mogelijk miljarden wegwerpbatterijen overbodig maakt.

"Er worden jaarlijks ongeveer veertig miljard wegwerpbatterijen gemaakt voor energie die, normaal gezien, gebruikt wordt in de buurt van een veel goedkopere energiebron", zo vertelt hij.

Als voorbeeld nam Giler een Google G1- en Apple iPhone-telefoon die met het nieuwe systeem opgeladen konden worden, maar hiervoor was wel een extra onderdeel vereist en, hoewel dat bij de G1 eenvoudig geïntegreerd kon worden, maakte Apple het wat moeilijker om in de telefoon te komen.

Ook liet hij beschikbare televisies zien die gebruik maakten van het systeem. "Stel je voor dat je een van deze apparaten hebt en ze aan de muur wilt hangen. Dan wil je toch niet van die lelijke draden zien."

Het systeem is gebaseerd op het werk van Marin Soljacic die werkt bij het Massachusetts Institute of Technology (MIT). Het maakt gebruik van resonantie waardoor energieoverdracht een stuk efficiënter kan verlopen op de juiste frequentie.

Lees verder

Originele Bron: techzineBron: draadloos.nu

Voeg toe aan: