Zoeken
 


Amerikaanse authoriteiten woedend over succes Obama Joker posters

Laatste wijziging: woensdag 19 augustus 2009 om 15:19, 3458 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 19 augustus 2009

 

Als een lopend vuurtje verspreiden ze zich over heel Amerika: posters waarop Obama is afgebeeld als 'The Joker', de onbetrouwbare en kwaadaardige 'bad guy' uit de diverse Batman films. De Amerikaanse authoriteiten zijn niet alleen woedend over het succes van de anti-Obama campagne, maar raken tevens langzaam maar zeker in paniek omdat het niet lukt om de aktie via gerechtelijke stappen en de door hen gecontroleerde gevestigde media de kop in te drukken.

De Obama Joker poster is verzonnen door een anoniem persoon, die deze ergens in Los Angeles begon op te hangen als protest tegen het door de huidige regering ontmantelen van de Amerikaanse grondwet en Obama's zwaar omstreden gezondheidszorgplan. Alex Jones' Infowars zorgde er echter voor dat de poster massaal onder de aandacht werd gebracht.

De authoriteiten reageerden hysterisch, betitelden het ophangen van de posters als 'vandalisme' en omschrijven de burgers die deze posters moeten aanschouwen als 'slachtoffers' van een laffe misdaad. In Clermont, Florida, zouden de politie en sommige burgers hebben opgeroepen om de posterplakkers te arresteren en een aanklacht tegen hen in te dienen. De politie zou inmiddels inderdaad een klopjacht zijn begonnen en één iemand hebben gearresteerd.

Het behoeft weinig verbazing dat de reactie van de Amerikaanse authoriteiten in schril constrast staat met de pro-Obama campagneposters van vorig jaar. Shepard Fairey, de ontwerper van de bekende 'HOPE' poster (afgewisseld met de woorden 'VOTE' en 'CHANGE') wees de Obama Joker poster grotendeels van de hand, maar gaf toe dat er een krachtige boodschap vanuit gaat. 'Het is heel goed gedaan, in die zin, dat het heel snel duidelijk maakt waar het om gaat. The Joker is een sinister en kwaadaardig figuur die niet vertrouwd kan worden. En als je dan een parallel met Obama wilt maken - bam!'
 
In slechts enkele weken tijd zijn de flyers van de poster niet alleen doorgedrongen tot Wall Street, maar zijn ze ook al gesignaleerd in Tokyo (Japan) en Berlijn. Pogingen van de authoriteiten en de media om te doen overkomen alsof de meerderheid van de bevolking 'walgt' van de campagne zijn weerlegd door opiniepeilingen. In centraal Florida gaf bijvoorbeeld 59% aan dat de vergelijking van Obama met The Joker wat hen betreft klopt; 37% was het daar niet mee eens.

De opzichtige pogingen van de authoriteiten en media om de campagne zwart te maken en daarmee het recht op vrije meningsuiting te ondergraven, lijken juist een averechts effect te hebben. De poster duikt in snel toenemend tempo in steeds meer Amerikaanse dorpen en steden op.

De te verwachten kritiek dat de Obama Joker poster een racistische ondertoon heeft werd al snel de mond gesnoerd, toen er eerdere afbeeldingen van George Bush als vampier en Joker boven tafel kwamen. De vorige regering maakte daar destijds geen enkel probleem van. Via Infowars is naast de afbeelding 'Obama The Joker' dan ook 'Bush The Joker' te downloaden. Daarnaast zijn er van iedere president in de Amerikaanse geschiedenis karikaturen gemaakt, en zou het vreemd (misschien zelfs wel racistisch) zijn als voor Obama -juist vanwege zijn ras- een uitzondering zou worden gemaakt.

'Klaarblijkelijk is vrije meningsuiting alleen toegestaan als je het eens bent met 'The Chose One',' gaf iemand als reactie op een artikel over de campagne in The Sentinel. 'Hoewel het ambt van president gerespecteerd dient te worden, moet de ambthouder zelf respect tonen voor de USA én voor de Amerikaanse Grondwet. Dan, en alleen dán zal ik de persoon die deze positie bekleedt, respecteren.' Anderen vallen de 'linkse' hypocrisie van de Democraten aan, die de afname van de vrije meningsuiting onder Bush fel bekritiseerden, maar nu zelf furieus reageren op kritiek op Obama.

Het succes van de Obama Joker campagne gaat hand in hand met Obama's pijlsnel dalende populariteit. Inmiddels staat nog slechts een minderheid van de Amerikaanse bevolking achter zijn beleid, ondanks het feit dat de huidige regering alles in het werk stelt om de opinie van de bevolking via de gecontroleerde media te beïnvloeden en manipuleren. Deze langzame bewustwording van de Amerikaanse bevolking is voor een groot deel toe te schrijven aan de alternatieve media en het internet.


Bron: xandernieuws

Voeg toe aan: