Zoeken
 


Meer beveiligingscamera's in Engeland dan in China

Laatste wijziging: zondag 16 augustus 2009 om 18:00, 2105 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
zondag 16 augustus 2009


Engeland heeft anderhalf keer meer beveiligingscamera's dan in het communistische China, ook al heeft het veel minder inwoners. In totaal zijn er in Brittannië 4,2 miljoen camera's, wat neerkomt op één per 14 burgers. In China, met een populatie van 1,3 miljard mensen, zijn slechts 2,75 miljoen camera's, oftewel één per 472.000 inwoners. Volgens Simon Davies van Privacy International laten de cijfers de "zorgwekkende Britse obsessie" met surveillance zien. "Engeland hanteert een model dat de Chinese autoriteiten graag zouden willen hebben", laat Davies weten, die verder opmerkt dat "zover surveillance gaat, heeft Brittannië de blauwdruk voor het niet-democratische regime van de 21ste eeuw."

Het land zou over twintig procent van alle camera's wereldwijd beschikken en elke Brit wordt zeker 300 keer per dag gefilmd. De Chinese overheid doet echter z'n best om de stand gelijkt te trekken, aangezien het aantal camera's flink wordt uitgebreid. "Meer toezicht stelt de veiligheid van de massa en mensen voorop", aldus de Chinese autoriteiten. De camera's gaan beelden met gezichtsherkenningssoftware combineren, wat sommige doet vrezen voor het gebruik ervan.

 Bron: security.nl

Voeg toe aan: