Zoeken
 


Elektromagnetische velden en gezondheid

Laatste wijziging: dinsdag 4 augustus 2009 om 21:28, 5124 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
dinsdag 4 augustus 2009

 

Dagelijks worden we geconfronteerd met elektromagnetische velden. Er bestaan natuurlijke elektromagnetische stralen, zoals zonlicht en warmte. Daarnaast krijgen we ook te maken met straling en velden van kunstmatige oorsprong. Die zijn afkomstig van elektrische voorzieningen, tv, radio, mobiele telefonie, … waarvan het gebruik nog steeds toeneemt.

Steeds meer mensen maken zich zorgen over deze toenemende ‘elektromagnetische vervuiling’ en zoeken informatie over de mogelijke gevolgen ervan voor de gezondheid. Daarom heeft de FOD hierover een brochure uitgegeven.

Onder de titel “Elektromagnetische velden en gezondheid: uw wegwijzer in het elektromagnetische landschap” probeert deze brochure een objectief overzicht te geven en een antwoord te bieden op veel gestelde vragen over dit thema.

Wetenschappelijke kennis, het voorzorgsprincipe, praktische tips voor het verstandig gebruik van een gsm, wifi of draadloze huistelefoon: u vindt het allemaal in deze brochure. Het hoofdstuk over beleid in België zal in de volgende editie worden aangepast aan de recente ontwikkelingen.

U kunt de brochure bestellen bij het call center van de federale overheidsdienst Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu, tel. 02/524 97 97. De brochure is beschikbaar in de drie landstalen: Nederlands, Frans en Duits.

U kunt ze hier downloaden: Elektromagnetische velden en gezondheid: Uw wegwijzer in het elektromagnetische landschap (.PDF)Bron: portal.health.fgov.be

Voeg toe aan: