Zoeken
 


Mens is nooit op de maan geweest

Laatste wijziging: maandag 20 juli 2009 om 09:51, 3509 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
maandag 20 juli 2009

 

De mens is nog nooit op de maan geweest. Het is verzonnen en de beelden zijn in werkelijkheid opgenomen in een woestijn op aarde. Nog altijd zijn sommige mensen daarvan overtuigd.

Dat bleek uit een peiling van het serieuze Britse tijdschrift Engineering and Technology. Een kwart van de ondervraagden geloofde niet in de maanlanding.

Boek

Vanaf het begin zijn de bezoeken van de Amerikanen aan de maan in twijfel getrokken. Een van de bekendste ontkenners is Bill Kaysing, die in 1974 het boek We Never Went to the Moon (We zijn nooit naar de maan geweest) publiceerde. Op basis van zogenaamde geheime documenten over de Amerikaanse raketprogramma's spuit hij de ene na de andere samenzweringstheorie.

Geen sterren

Zo vraagt hij zich af waarom op de foto's die op de maan zouden zijn gemaakt geen sterren te zien zijn en waarom de vlaggen lijken te wapperen in de wind, terwijl de maan luchtledig zou moeten zijn. De bemanning van de Amerikaanse spaceshuttle Challenger stond in 1986 op het punt deze 'maanleugens' te ontmaskeren, beweert hij. Om die reden zou het ruimteveer kort na de lancering zijn ontploft.

Bewijzen

Om ontkenners als Kaysing tegengas te geven, heeft de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie NASA de bewijzen voor de maanlanding in 2001 op haar website geplaatst. Zo hebben de zes maanmissies honderden kilo's stof mee naar de aarde gebracht. "Ja, astronauten zijn echt op de maan geland", concludeert de NASA zuchtend.Bron: spitsnieuws

Voeg toe aan: