Zoeken
 


Australië: soldaten vervangen door robots

Laatste wijziging: donderdag 16 juli 2009 om 09:18, 2142 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
donderdag 16 juli 2009

 

Het Australische leger wil in de toekomst soldaten soms vervangen door robots. Zo moeten er minder doden vallen op het slagveld.

Met laserstralen? Foto: Gisela Giardino 
Met laserstralen? Foto: Gisela Giardino

Het Australische leger heeft vijf bedrijven tot dit najaar de tijd gegeven om ideeën te ontwikkelen voor een mechanische soldaat. De opdracht is om een robot te ontwikkelen die vooral in stedelijke gebieden kan patrouilleren. Tijdens de oorlog in Irak bleek dat vooral daar soldaten omkomen. In een stad kun je makkelijk guerrilla-oorlog voeren. Ramen, deuren en steegjes zijn perfecte plekken om een vijandelijke leger op te wachten.

De Australiërs willen het verkennen van stedelijke gebieden in de toekomst overlaten aan robots. Die moeten vooruit gaan om eventuele weerstand van soldaten of verzetstrijders op te ruimen. Pas dan komen de echte soldaten. De robosoldaat moet volledig autonoom kunnen handelen, zo eisen de Australische generaals. Als er wordt geschoten, zullen ze dus terugschieten.

De eerste proefrobots zullen de komende tijd worden getest op een onderzoeksterrein van het leger. Het model dat de tests het beste doorstaat, wordt volgend jaar getoond bij een kijkdag van het leger in Brisbane.Bron: faqt.nl

Voeg toe aan: