Zoeken
 


Nederlandse banken investeren in foute wapenbedrijven

Laatste wijziging: woensdag 1 juli 2009 om 15:56, 1818 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 1 juli 2009

 

Zes grote Nederlandse banken investeren nog steeds in foute wapenbedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van de Eerlijke Bankwijzer.


Foute regimes
De banken steken geld in bedrijven die controversiele wapens als clusterbommen maken en wapens leveren aan foute regimes waar de mensenrechten worden geschonden.


ING
Twee jaar geleden bleken veel banken te investeren in foute wapenbedrijven. Sommige banken hebben hun leven gebeterd, maar zes banken hebben zich niets aangetrokken van de kritiek. ING investeert het meest in foute bedrijven. Ze doen dat via beleggingsfondsen die door hen beheerd worden, maar ook met eigen geld.

Spaargeld
Ook de Rabobank en Robeco investeren met eigen spaargeld in een bedrijf dat controversiële wapens maakt. AEGON, SNS Bank en SNS Regio Bank hebben geen eigen geld in foute wapenbedrijven. Zij investeren wel met hun beleggingsfondsen in dit soort bedrijven. Morgen vindt bij het hoofdkantoor van ING een protestactie plaats.Bron: rtl.nl

Voeg toe aan: