Zoeken
 


CIA creëerde en steunt Taliban

Laatste wijziging: woensdag 1 juli 2009 om 14:49, 5873 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 1 juli 2009

De Amerikaanse onderzoeksjournalist Wayne Madsen zegt dat de VS Taliban-strijders importeerde en betaalde vanuit Afghanistan om aanslagen te plegen op burgers en coalitietroepen in Irak.

Madsen: "Dit is een klassiek verhaal van false flag-terreur. We weten dat de VS een lange geschiedenis heeft met de Taliban, dat teruggaat naar de Afghaanse Oorlog (1979-1989), waarbij de Sovjet-Unie het land probeerde te veroveren."

Dit vertelt Madsen dinsdag in een interview met de Engelstalige nieuwszender Russia Today. Madsen werkte voor zijn carrière als journalist en auteur bij de inlichtingendienst van de Amerikaanse marine.

"Een geloofwaardige Westerse inlichtingenbron in Irak rapporteerde in 2007 dat een bus vol met 40 Taliban-strijders gestopt was door de Iraakse politie, waarbij de Taliban-strijders zeiden dat ze door de VS naar Irak gestuurd waren om daar chaos te veroorzaken. Voordat de politie hen kon arresteren commandeerde de Amerikaanse bevelhebbers om ze te laten gaan", aldus Madsen.

Special Forces vermomd als terroristen
In september 2005 berichtte persagentschap Reuters dat twee Britse Special Forces werden gearresteerd door de Iraakse autoriteiten nadat zij het vuur opende op de politie. De Special Forces waren vermomd als Arabische burgers en reden rond in een auto vol explosieven en wapens. Het incident vond plaats vlak voor een belangrijke religieuze dag in Irak.

VS blijft nog lang in Irak
Ook zou de VS de strijders van de Iraakse verzetsleider Muqtada al-Sadr bewapenen met materiaal om geïmproviseerde bommen te maken. Volgens Madsen deed het Amerikaanse leger hier niets tegen, omdat de Amerikaanse opperbevelhebber David Petraeus een staakt-het-vuren had afgesloten met al-Sadr.

De journalist zegt tevens dat de VS voor een lange periode geen plannen hebben om Irak te verlaten, ook al trekken Amerikaanse troepen zich sinds kort terug uit de steden. Het zou gaan om oliebelangen.

Pakistaanse president: CIA creëerde Taliban
In mei maakte de Pakistaanse president Asif Ali Zardari soortgelijke beschuldigingen als Madsen naar de VS in een interview met nieuwszender NBC. Hij zei dat de Amerikaanse inlichtingendienst de CIA samen met de door Amerika gesteunde Pakistaanse inlichtingendienst ISI 'de Taliban heeft gecreëerd'. Zardari zei dat de CIA en de ISI de Taliban nog steeds steunen.

Het vermeende brein achter de aanslagen van 9/11, Osama Bin Laden, was vroeger een protégé van de Amerikaanse overheid, ten tijde van de Afghaanse Oorlog. Ook trainde de Amerikaanse inlichtingendienst CIA toen de manschappen van Bin Laden en ontwierpen zij de bunkergrotten van Tora Bora.

Taliban-leider: Taliban werkt samen met CIA
Vorige maand kwam voormalig Taliban-leider Qari Zainuddin om. De Pakistaan deserteerde uit de Taliban, om vervolgens bekend te maken dat de terreurgroep samenwerkte met de Amerikaanse inlichtingendienst om het land moedwillig te destabiliseren.Bron: frontpage.fok.nl

Voeg toe aan: