Zoeken
 


Grot uit Romeinse-Era bij Jericho gevonden

Laatste wijziging: vrijdag 26 juni 2009 om 19:15, 3552 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
vrijdag 26 juni 2009

De grootste grot die ooit in Israël werd ontdekt is dichtbij de stad Jericho gevonden en is gevuld met Christelijke symbolen.

Dit heeft een Israëlische archeoloog bekend gemaakt. De immense grot, overspant meer dan vier dunams en ligt 10 meter onder de woestijn begraven en werd ongeveer 2.000 jaar geleden uitgegraven, zei archeoloog Prof. Adam Zertal van de Haifa universiteit.

“De locatie, 4 km ten noorden van de oude stad Jericho werd als een grote steengroeve in de Romeinse tijd gebruikt en waarschijnlijk als klooster en schuilplaats voor honderden jaren” zei hij.

De hoofdzaal van de grot wordt ondersteund door 22 pijlers, waarop 31 kruizen, een dierenriem-achte symbool, Romeinse cijfers en de wimpel van een Romeins legioen zijn gegraveerd wat erop wijst, dat het door het Romeinse Leger werd gebruikt.

De locatie werd drie maanden geleden ontdekt als deel van een dertig jaar oude universitaire archeologisch onderzoek om het gebied in kaart te brengen.
 
"Wij zagen een gat, geen grote en wilden naar binnengaan," zegt Zertal.
 
Zijn team werd niet afgeschrokken door de waarschuwingen van twee Bedoeïen voorbijgangers die de archeologen aanspoorden het gat niet te betreden aangezien de “ongunstige voortekenen (omen), hekserij en dierlijke beenderen".
 
De locatie was inderdaad bezaaid met dierlijke beenderen, zegt hij. "Wij zagen een echt ondergronds paleis die wij nooit dachten te vinden”.
 
“Er zijn nog geen opgravingen in het gebied uitgevoerd” zegt Zertal, en benadrukt dat de Israëlische Antiquiteiten autoriteiten geen archeologische opgravingen in de Westbank uitvoeren.
 
Hij zegt ook dat in de toekomst de locatie een “fantastische” toeristische locatie zou kunnen worden.Bron: endtimes

Voeg toe aan: