Zoeken
 


We gaan terug naar de maan

Laatste wijziging: woensdag 17 juni 2009 om 03:12, 3703 keer bekeken Print dit artikel Bekijk alle nieuws feeds van onze site
 
woensdag 17 juni 2009

 

De NASA keert terug naar de maan. Overmorgen lanceert de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie twee satellieten, die de basis moeten leggen voor nieuwe bemande reizen naar de maan.De belangrijkste van de twee satellieten is de Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO). Die zal een jaar lang op lage hoogte rondjes rond de maan draaien om het oppervlak nauwkeurig in kaart te brengen. Aan de hand daarvan kunnen wetenschappers geschikte landingsplekken uitzoeken.

Water

Ruim tien jaar geleden had de Amerikaanse Lunar Prospector bij de polen van de maan sporen van enorme hoeveelheden water en ijs opgepikt. De aanwezigheid van water op de maan zou van onschatbare waarde zijn voor een bemande basis, omdat de maankolonisten dan minder of helemaal geen water hoeven mee te zeulen.

Lang stil op de maan

Het is precies veertig jaar geleden dat Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. De VS wonnen de ruimterace van de Sovjet-Unie: tussen 1969 en 1972 liepen twaalf Amerikanen rond op de maan. Na het vertrek van de laatste astronaut, Eugene Cernan, werd het stiller op onze naaste buur in de ruimte. Daar komt nu dus verandering in.



Bron: spitsnieuws

Voeg toe aan: